Info & kultur, Nyheter

Missa inte: Teitur Thordarsson i Offside

Välkända fotbollstidningen Offside släpper ett kultnummer nu på torsdag den 1:a februari. Bland annat så innehåller tidningen ett fantastiskt reportage om f d Österspelaren Teitur Thordarsson. Utöver Teiturs strävanden idag som fotbollstränare i norska fjärdedivisionen så får vi oss även en hel del Österanekdoter till livs. T ex den här:

– Det var i Öster som min fotbollsfilosofi föddes, säger han. Jag blev begeistrad av det vi gjorde där. Samtidigt som de ställde hårda krav satte de ett högt pris på mänskliga kvaliteter. Det räckte inte att dribbla av tre man – man måste ha rätt inställning också. Man fick belöning för att jobba hårt, vilket passade min isländska attityd.

Belönad blev han också i form av det intresse som väcktes för honom utomlands. Sommaren 1981 hörde ett flertal engelska och franska proffsklubbar av sig. Medan vi vandrar bort från konstgräsplanen, in mot Teiturs kontor där mötet med målvaktstränaren väntar, berättar han om den gången han gick i taket, efter att Öster tackat nej till ett bud för att klubben erbjudit för lite pengar.

– Jag klampade direkt in på Stig Svenssons kontor, minns han. Vi hade en vansinnig verbal fajt, jag gick ut därifrån skitsur.

På träningen nästa dag kom Stig fram till Teitur med ett leende och klappade om honom, lika munter som vanligt.

– Det var som om inget hade hänt, säger Teitur. Jag tänkte: ”Vad i helvete, vi hade ju ett vilt bråk på ditt kontor i går.” Den attityden gillade jag. Det var högt i tak och samtidigt familjärt.

Skaffa en prenumeration via https://www.offside.org/ eller köp tidningen (fr o m torsdag) i någon butik som säljer tidningar för att läsa mer. Men orkar/vill du inte vänta så finns även hela reportaget att läsa här:

https://www.offside.org/reportage/teitur-thordarson/

P.S. East Front publicerar sällan (eller snarare aldrig) reklam för några andra produkter än de som vi eller Öster tar fram på vår hemsida. Men när vi väl gör det så gör vi det alltid för att vi anser att publiceringen gynnar Öster eller Östers supportrar. D.S.