Veckobrev

Att vara ledig

Som ni kanske vet är det ju inte alltid man jobbar. Att vara ledig kan man dock utnyttja på flera olika sätt. När det inte jobbas och slits finns det ett ganska stort antal specialiteter för hur man återfår energin och lusten att påbörja ytterligare en arbetsvecka.


Sannolikt finns det lika många sätt som det finns folk. Mitt är enkelt: jag slösar med tiden.

Jag står i skarp kontrast till alla Lutheranska moralkakemänniskor som stickar, tar långpromenader, smygjobbar, tar ännu längre promenader, har givande samtal över en kopp grönt te eller fotvandrar till Älmhult bara för att ingen ska tro att de har en meningslös fritid.

Min fritid är – helt och hållet med flit – så meningslös det bara går.

Det finns ingen större lyx än att ta den lilla lediga tid man har och lägga den på att spela Championship Manager, kolla på la Liga på TV4+ och äta smågodis – alldeles själv, hemma i sängen.

Varför? Kanske inte för att det är det mest stimulerande eller utvecklande som finns att göra (även om jag själv anser min uppbyggnad av Rennes till europeiskt topplag bidragit otroligt mycket till min spännande personlighet). Nej, av ett enkelt skäl.

För att jag kan. Hehe.

Jag drömde förresten om Öster häromnatten. Vad som hände var att jag gick fram till en Pressbyråkiosk för att köpa en tidning. Högsommar rådde, och det mesta var som vanligt förutom att en extremt gul golfbil körde runt, runt, runt Stora Torget i Linköping. Dessutom var gravitationen skum i just denna dröm, eller så var det en dröm i vilken jag var ordentligt bakfull. Svårt att avgöra.

När jag hade forcerat älgen i entrén, jobbade jag mig fram till disken. Tidningen inhandlades utan bekymmer. Förstasidan pryddes, om jag inte missminner mig, av en artikel om trav. Tabell och resultat, Superettan, bläddrades fram.

Efter halva serien var vi fyra, men det var tätt. Riktigt tätt. De fem första lagen: Norrköping, Örebro, GAIS, Öster och AIK befann sig samtliga inom typ två poängs marginal. Så långt allt väl.

Problemet med just den här drömmen var att på platserna sex-nio jagade Real Sociedad, Borussia Dortmund, Udinese och Milan. Jag förutsåg en riktigt tuff höst.

Sedan vaknade jag.

Veckans tips: Real Sociedad – Öster 1-1