Veckobrev

Hästar, åsnor och domare

Alarmerande uppgifter menar att häst är det vanligaste djuret som vi människor har sex med. Jag tänker genast på Tingsryd, det s.k. hästriket, där varannan invånare är en häst. Jag tänker också på de East Frontare med Tingsrydsanknytning som gillar hästar och dessutom är ungkarlar. Ingen nämn och ingen glömd, men visst känns det hela lite olustigt.


* * * * * * *

Det finns en del människor med så mycket ledig tid över att de hinner gå på alla Östers hemma och bortamatcher samt bevittna flertalet träningar. Konstigt att samma människor aldrig har tid då Öster behöver hjälp med att bära reklamskyltar.

* * * * * * *

Som ung var jag hungrig anfallare i det beryktade korplaget Sigge B:ssons röblåa army. Under en match då både vårt lag och motståndarna hade tråkat domaren blåste han av och sa; ”Jaha, det är samma klass på domar´n som det är på spelarna”. Han hade rätt. Vi kan dock lugnt konstatera att domarna i årets två första hemmamatcher hållit mycket lägre klass än spelarna. Tur att Askan inte kan sms:a.

* * * * * * *

Percy Nilsson har åkt dit för diverse skatteaffärer, då spelarnas löner betalades ut utan vetskap av storebror Staten. Ett år får han sitta bakom lås och bom. Han låter samtidigt meddela att han tar en time out från ishockeyn. Tror avarten det, när han ska sitta i fängelse.

* * * * * * *

På Valborgsmässoaftonen passar man på att elda upp allt möjligt skräp man lyckats samla ihop. Enligt ryktet blev det ett mycket stort bål i kalmar. Likväl hade man missat att bränna de största soporna. Både Bagarn, Håkan Lindqvist och Svante Samuelsson hade lyckats att smita undan.

* * * * * * *

Framför mig i kön på Ica står en kille med ovårdat långt spretigt hår. Han har en stor snus under läppen och minst sagt skitiga kläder. Han frågar kassörskan efter en ”lakerskasse”, varpå hon tittar frågande på honom. Jag svarar honom; ”dom där kassarna med handtag är dom enda kassarna lakers gör”. Jag kan inte direkt påstå att den kommentaren lättade upp stämningen i butiken.

* * * * * * *

Citygross har hela tiden verkat som ett gäng pajaser. Ända tills man såg att dom sponsrade Östers IF. I och för sig en ful gul logga på varje spelares rygg, men ändå. Vips, så verkar Citygross vara ett seriöst företag där jag mycket väl kan tänka mig att handla. Tänk vad reklam kan förvrida hjärnan på folk.

* * * * * * *

Tidigare Fermenta och Framfab och nu också Öster Support. Ytterligare ett riskkapitalbolag har entrat marknaden. Liksom Telia kommer Öster Support att bli en folkaktie. Skynda er nu att sälja era Persiska mattor och silverskedar. Freddy Borg kommer att göra att aktien skjuter i höjden.
Själv har jag tecknat mig för 100 aktier. Dessutom ska jag göra en sinnesundersökning på fredag.

* * * * * * *

Allting har en ände och korven den har två. Min tid som veckobrevsskribent närmar sig också sitt slut. Nästa veckobrev blir mitt sista. Eftersom jag säger upp mig själv kan jag alltså inte bli sparkad. I sista brevet ska jag utan skrupler berätta allt och lite till. Bäva månne moderater, hockeyfjantar och kalmariter.

Ta hem full rätts
Stefan Lindstig