Veckobrev

Idrottskommunen Växjö, Olé.

Att kalla Växjö för idrottskommun är lika mycket ljug som att påstå att Örebro spelar trevlig fotboll eller att det finns snygga tjejer i kalmar. Inte på många ställen ges föreningar sämre förutsättningar än i Växjö. Kommunala bidrag till föreningar minskas, skyhöga hyror tas ut för arenor och anläggningar med öststatsklass. Senast nu i veckan var det två personer med viss East Front anknytning som riskerade livet genom att falla genom läktaren i Växjö ishall. Till råga på allt så finns det numera inget elitlag i någon av de större lagsporterna i Växjö. Idrottskommun – näe.


Tigrarna från Tingsryd anser sig själva vara en av Sveriges tyngsta klackar. Med Ola P, Alle, Vernos, Micke Nyh och Bian i spetsen kanske de gör skäl för namnet, vad vet jag. Det var dock ingen av dessa gentlemän som föll igenom läktaren, utan istället två lättviktare. Varav den ene har lite svårt att förklara vad han gjorde i ishallen. Mer om detta senare.

I veckan kunde Spursavarten Mendez för alltid skriva in sig i histoireböckerna. Det stod i 0-0 mot United, matchens sista minut hade just börjat. Ett långskott från halva planen fumlas in av Carrol i Unitedmålet. Hela världen utom möjligtvis domartrion ser att bollen är inne, minst en halv meter. Största domarskandalen någonsin ropar engelska medier, och glömmer i all hast målet från VM-finalen -66. Nähe, säger vi bestämt. Liknande övergrepp drabbas vi av i var och varannan match. I alla fall om vi får säga det själva. Eller vad tycker du Askan?

Snart är det dags för Nybro open. Det ska bli kul att se alla avarter igen. Frågorna och förväntningarna hopar sig inför säsongen: Har Ola P kvar sin senapsgula jacka? Har Levinsson eller Svahn klippt sig? (Det sägs att Svarta Hatten har gjort det) Kommer Mattan att bryta ihop på läktaren? Kommer Manne och Elias att fortsätta älska Öster mer än lockande tonårstjejer? Har Askan finslipat formen och kommit på några nya fyndiga namn till domarna, typ hästpung eller skunksvett? Vilka kommer att stöta på klackens Big-Brother-Linn(da)-Broby den här säsongen? Kommer Kurtz efter ”ge mig ett Ö” att säga ”äh, det är för dåligt. Kom igen nu allihopa”?, Kommer Jockelurings frisör återigen att tala ut, och kommer han återigen att hänga ut henne på nätet? Kommer Klas Lindahl få följa med på minibussresor? Hur ofta får Zingo ledigt från Malin? Kommer Lill-Ax att se sin första match i år eller har farfar Alfax redan hjärntvättat grabben? Hur lång tid tar det innan Söder kommer att säga ”a big milk” eller Svahn ”don´t smash this car, please”? Kommer Horn och Wahlis att hitta supporterspelaren i Nybro? Ska vi förlora mot Tosseberga (eller vad dom hette) i år igen? Ska vi återigen häckla en stackars yngre kille i den fula rödvita dräkten från Sveriges baksida, bara därför att han är en åkomma mellan en f.d. looserspelare tillika looserfotbollochhundexpert samt en greyhound? Javisst, ska vi det. Detta och mycket annat är möjligt i East Front, mupparna och bönnerna från Växjö. Häng med på resan, du också.

I mitt förra veckobrev skrev jag att det mest spännande med att gå till ishallen var om man skulle få en puck i skallen eller trilla genom läktaren. Nu har jag drabbats av det ena. Jag vet inte vad jag gjorde där eller hur jag kom dit. Däremot vet jag att en bit in i andra perioden så blev jag och Limma en halvmeter kortare. Marken under våra fötter rämnade. Själv skrapade jag i knäet lite grann, tur att buken tog emot. Fast vid närmare eftertanke tappade jag nog både min nya 3G telefon samt min digitalvideokamera i fallet. Undra vad ska jag skicka räkningen för detta? Någon kanske misstänker att det handlade om vandalisering. Sannolikheten att just jag och Limma skulle fixa helsidersrubriker åt Lakers var ju föga troligt innan det i själva verket hände. Men som dom i hockeykretsar brukar säga, pucken är platt – allt kan hända.

Ta hem full rätts!
Stefan Lindstig

%d bloggare gillar detta: