Veckobrev

Att träna eller inte träna…

Det har varit en hektisk vecka. Lakers har spelat avgörande matcher var och varannan dag. Föreningen har även gått en match mot Svenska Ishockeyförbundet. Daniel Petersson har skrivit på för värsta rivalerna medan Johan Svensson funderar på om han ska flytta tillbaka till mamma och pojkrummet eller stanna i stora staden Växjö. Kan ni tänka er att jag får chansen att skriva veckobrev, och fritt få vädra mina åsikter om dessa händelser. Bäva månne våra moderatorer.


Daniel Petersson, grabben som skjuter lika hårt som en häst sparkar. Killen som för andra gången i sin korta karriär lämnar anrika Östers IF för en mindre förening. Känslorna har varit heta inne på forumet. Olika påföljder har diskuterats utan att någon, förhoppningsvis inte, genomförts. Jag tycker det är synd att pengar är värt mer än klubbmärket. Men jag förstår att han vill spela i allsvenskan med dubbelt så mycket i lön än vad vi kunde erbjuda honom. Då kanske det inte gör så mycket för honom att han oftast får sitta på bänken jämte muntergöken Nanne. Däremot tycker jag det är helt horribelt att han fortfarande tränar med Öster. Vi ska inte hålla andra lags spelare i form. En del klubbar sätter spelare som ämna lämna föreningen på läktaren de sista matcherna. Han har gjort sitt val. Han är inte välkommen till Värendsvallen mer. Han sålde sin själ för pengar.

Även Putte lämnar föreningen för att spela i allsvenskan. Jag antar att Gefles scouter inte varit på Vallen särskilt ofta. Putte var i år inblandad i hälften av alla våra baklänges mål. Det är större chans att Bengt Helgesson någon gång blir marknadschef i Öster än att Putte tar plats i Gefles gedigna backlinje. Däremot är det lite oroväckande att inte någon redig back kontrakterats inför nästa år.

Misstag i dignitet med Gefles gjorde jag i morse. Jag steg upp vid 05,15; duschade, käkade frukost, läste tidningen, gjorde matsäck och ställde mig på parkeringen vid 06,30 för att bli hämtad till en bouletävling. Det kom dock ingen bil varpå jag ringde till killen som skulle köra. Han svarade yrvaket att tävlingen inte var förrän imorgon. Stiga upp 05,15 – fel dag!!!

Den här veckan har jag börjat mitt nya liv, igen. Jag brukar nämligen gör det ett par gånger varje år. Nu är det dock på allvar. Jag har cyklat till och från jobbet varje dag. Detta gör jag för att få motion och frisk luft. Sedan beror det väl lite på att min bil har pajat också.

Däremot har jag frivilligt varit på hockey. Jag erkänner, men det är faktiskt inget brott. Detta gladde min Lakersgalne kollega. Följande replikskifte utspelades: ”Jag har varit på ishockey. Det var fart och fläkt och faktiskt riktigt rolig. Jag tror jag ska gå igen.” Han sa; ”Vad kul, mötte dom Mörrum eller Huddinge”? Jag svarade, ”Nej, jag var på Tingsryd – Olofström”. Då tog han stryptag på mig.

Hans Lakers missade att komma med i Superallsvenskan. De flesta tyckte det var synd, en del tyckte det var bra. Jag är ointresserad av ishockey, så jag bryr mig inte. Det mest spännande under hösten i Växjö ishall har, enligt mig, varit om man ska få en puck i huvudet eller trilla genom ruttna plankor i läktaren.

Med hopp om en fridfull jul och tomtebesök med hårda klappar såsom duktiga nyförvärv och ett långt kontrakt med Johan Svensson.

God jul och förståss
Ta hem full rätts!!!

Stefan Lindstig