Veckobrev

Positivt tänkande

Jag har under nio års tid jobbat på en skola. Ni undrar säkert hur det kommer att gå för dessa ungar i framtiden, och hur jag kan vara deras föredöme. Enkelt, det gäller bara att väl dölja sin kriminella bakgrund och sina huliganfasoner. Istället för att hata domare och motståndare skall man älska sin nästa och vara en god förebild. Därför tänker jag ta efter min favorittränare och skriva detta veckobrevet i positivismens anda. Först vill jag hylla Värendsvallens vaktmästare. Genom en tidigare okänd metod har de odlat Vallens gräs genom att först låta det mögla. Andra experter står som förstummade medan våra vaktisar ler nöjt. Tack vare dom har vi en fin fyllig gräsplan framåt slutet på juni, lagom till uppehållet.
Bra jobbat killar!


Jönköping, Smålands Jerusalem, och inte minst Jönköpings län har genom åren skänkt oss många storheter såsom Alf Svensson, Bosse Bildoktorn och Lennart Hyland. Nu håller HV 71, ”Smålands stolthet”, på att spela till sig en plats i alla svenskars hjärtan. Med deras tre senaste gladhockeymatcher som slutat 1-1, 0-0, 3-0, 1-4 (full tid) har de glatt mången tv-tittare. Det finns ingenting som går upp mot hockey a la Bob Houghton. Tacka vet jag hockey!

Jag vill också passa på att tacka den fantastiska kvinnan som försöker stoppa Harry Potter. Hon hävdar att Harry Potter är skadlig för de yngre generationerna. Efter att ha läst ett par kapitel så tror de att Lord Voldermort bor under sängen, och kan inte somna. När de ändå somnar drömmer de långa och svåra mardrömmar. Svartkonster och trolldomar har ingenting med verkligheten att göra. Själv är hon präst och tycker man ska läsa bibeln. Äntligen en vuxen människa som vågar säga sanningen. Tack!

I förra veckan inbjöds jag till en visning av mirakelpreparatet Herbalife. Säljaren gick på i värsta frikyrkopastostilen och berättade om Herbalifes alla fördelar. Där läkekonsten stått helt förstummade i många år har patienter käkat Herbalife i fjorton dagar och blivit befriade från svåra sjukdomar såsom psoriasis, diabetes och dövhet. För endast niohundra kronor/månaden erbjöds jag ett kitt som skulle göra mig till en helt ny människa. Det kallar jag bra erbjudande!
Tänk att aldrig mer behöva äta fläskfilé och potatisgratäng, att aldrig mera behöva woka grönsaker eller steka en stek. Bara att käka två skedar pulver tre gånger om dagen, så håller man sig i trim och blir smal och slank. Dessutom gynnar man massor av småföretagare i pyramiden där en amerikansk multimiljardär sitter överst. Det ska löna sig att arbeta. Jag unnar denne man varje nickel. Han har räddat många fetknoppar och gjort dom till trådsmala energiknippen. Fram för fri företagsamhet!

Som avslutningen vill jag tipsa Östers läkare Anders Willstedt om Herbalife. Det skulle med all säkerhet läka Fredrik Bilds knä på en vecka, få Ottosson att springa som jeopard samt få Ola Rydén att se ut som Christer Lindarw.

Ta hem full rätts!