Veckobrev

Byggsatser, Pantertanter och lakersfjanter.

Jag är en dum en, det vet jag. När jag tänker efter finns det endast ett par saker jag är bra på; att skriva veckobrev, att tippa nio rätt på stryktips och möjligtvis leka med barn. Det var det sistnämnda jag gjorde häromdagen då jag besökte en god vän. Hans 4 ½ åriga dotter kom med en byggsats till mig, som var aningen för svår för henne. Från 7 år stod det på paketet. Då jag hällde ut bitarna på bordet kände jag mig lika förvirrad såsom då jag förra året försökte analysera Östers försvarsspel. Jag hade ingen aning om hur bitarna skulle sitta ihop, inte ens med instruktionsbokens hjälp gick det. Efter ett tappert försök var jag tvungen at ge upp. Flickan som är mycket empatisk såg hur ledsen jag blev och sa till mig; ”Men du var bra på att bygga halva”.


Halva byggen kommer man inte långt med. Frågan är om Leif Widén byggt klar sin byggsats. Än så länge ser det riktigt bra ut men om (när) Ottosson går sönder känns bygget ostabilt. Andra personer med glasknän är Anton och Fidde G. Öster borde ta hjälp av Maria Mutolas häxdoktor och fråga vad hon käkar till frukost.

Så här års handlar annars utrymmet i media mycket om hockey. Ingen har väl missat lakers framfart. Undrar hur mycket det var av segrarna mot Sundsvall som berodde på domaren? Det är ju alltid domarens fel när dom förlorar, så jag förmodar att dom var nöjda med rättsskiparen den här gången. När sedan föreningen spelar kval till elitserien så åker ynka 30 lakejer för att kolla på bortamatchen. Till och med dom har väl tröttnat på laget.

Jag får väl dock motvilligt erkänna att på ett område kan Öster vinna på lakers framgångar. Med två bra elitlag i stan är det större chans att ”vision Värendsvallen” blir verklighet. Dessutom verkar det vara lakers som dragit igång det hela. Jag bugar och bockar för detta medan jag önskar dom lycka till, samtidigt som jag korsar pek- och långfinger i fickan. Innan har jag alltid hävdat att man ska hålla på alla lag från sin stad. Nu håller dock lillebror på att växa till sig och bli rejält kaxig. I Växjö med omnejd finns bara ett visst antal företag och ett visst antal miljoner att kämpa om i sponsorpengar. Ju mer lakers får, desto mindre får Öster.

Ett annat spektakel är melodifestivalerna. Med ett regelverk lika snårigt som hockeys kvalsystem kan en låt sluta fyra och via kval komma ut i Europa. Bert Karlsson sprätter omkring som värsta Roman Abramovich och styr och ställer, men Pantertanterna rådde han inte på. Kan Sivan, Tova och Ann-Louise så borde väl Fredrik Bild och Christer Thor tya med årets säsong. Jag är inte intresserad av att åka till Istanbul och äta falafel, däremot kan jag tänka mig pasta i Milano. Jag har dessutom redan bokat bord på en av stans bästa restauranger 23 oktober.

Kungen, då menar jag inte Hasse Eklund, och Silvia har återigen varit på semester och vinkat åt folk. Ingen har väl missat Kungens hyllningstal till den avarten som styr Brunei. Han menade att Sultanen (eller vad det nu heter där nere) är en fantastisk människovän som på sin födelsedag hyllades av folket. Då hälsade han genom handskakning på 20 000 Bruneiare (eller vad det heter där nere) under en dag. En imponerande siffra får man väl tillägga. Det tyckte också Guiness rekordbok som hävdade att detta i så fall skulle vara världsrekord. För man får väl förmoda att vår Kung inte ljuger. Kungens största fadäs är väl annars att han är AIK:are.

Nu var det var länge sedan det var rabalder kring mina veckobrev, samt länge sedan jag figurerade i kvällspressen. Andra s.k. b-kändisar såsom Robinsson-Robban, Anja Pärson och Fame upptar nu mediernas intresse. Jag tror jag mailar över min text till lakejerna och hovet.

Ta hem full rätts!

Stefan Lindstig