Veckobrev

ÖIF é dom bästa

Vi i East Front är en besynnerlig skara människor. Gemensamt är att vi alla älskar Öster. En del älskar Öster över allt annat och en del nöjer sig med att jämställa kärleken till Öster med ens familj. Samtliga styr vi dock våra liv helt efter spelprogrammet.


En del supportrar ser alla matcher såväl hemma som borta år ut och år in. De ser även träningar och matcher med tipselitlaget. Ett härligt engagemang som jag ibland blir lite avundsjuk på. Är dessa killar Östers största supportrar? Njae, jag tror bara att det är ett tecken på övriga dåliga fritidsintressen? Kanske har man svårt att acklimatisera sig i samhället och är ganska värdelös på att själv idrotta eller spela flöjt. Kanske är man en bohem som har svårt att få egna vänner utanför denna galenskap. Det troliga är dock att vi är världens slugaste människor och alla andra är dumma i huvudet. Givetvis vill vi umgås med varandra hela tiden.

Någon avart framförde i ett inlägg på forumet att vi i East Front var ena tragiska figurer som inte hade flickvänner och dessutom hade utseendet emot oss. Vem skulle vilja ha några killar som oss? Jag vänder på frågan, hur ska den tjejen vara som duger åt en äkta East Frontare. Kärleken till Östers IF överstiger allt annat. Varenda helg från april till oktober ägnas åt fotboll. Dessutom måste hon förstå att en träningsmatch mot Kalmar en råkall regnig lördagseftermiddag i mars är bra mycket viktigare att åka på än fest hos hennes mormor som fyller 100 år samma dag. Va faen, kärringen har väl födelsedag nästa år också.

Att hitta en lämplig tjej är inte lätt. Om hon är inbiten Östersupporter och åker på alla matcher får man aldrig vara i fred. Och vem ska då passa barnen? Om hon är totalt ointresserad av sport kan hon ha svårt att förstå att man ser gladare ut efter en 4-4 match mot Hammarby än när hon berättar att man ska bli pappa. När man är nykära kanske tjejen vill följa med på match för att dela ens intresse. Vad hon då inte vet är att det inte finns tid att hålla handen eller gosa. Då riktas all koncentration på fotbollen. Detta kan vara svårt att förstå för vissa tjejer. Sedan ställer de massa knäppa frågor hela tiden om inspark, utspark och offside.

En del East Frontare försöker kombinera fotboll och tjejer genom att bli kära i spelare i damlaget. Hur roligt är det sedan när ens gemensamma barn vill spela boll i trädgården och då frågar mamma? Inget sex tre dagar före match förespråkar forskarna. Hur roligt är det då att vara ihop med en damlagsspelare? Med tanke på årets magra resultat kanske tjejerna varit aktiva på andra ställen inför matcherna. Är det månne en känd Östersupporter iklädd en lustig huvudbonad som ligger bakom dessa skandaler. Enligt ryktet bjuder han damspelare hej villt på sprit mitt under brinnande säsong. Inte heller detta kan vara särskilt nyttigt. Enligt honom själv har han dock ingen baktanke med bjudspriten.

East Frontarnas intresse för spelarna ter sig också olika. För en del är spelarna stora gudar som de tillbeder varje kväll medan andra uppfattar dom som vanliga människor. Själv tycker jag nog att Atiba och Ottosson i alla fall är halvgudar. En del går fullständigt upp i spinn när de ser Macke Jonsson sitta och dricka kaffe utanför Palladium medan andra bor i samma kvarter som någon utan att ens veta om det. En del får fullständiga lyckorus om de råkar se eller i bästa fall utbyta något ord med en spelare på storgatan. Efter detta springer de hem och känner sig nödsakade att genast meddela alla andra på forumet att; idag minsann så såg jag Ludde Ernstsson på storgatan och han såg riktigt glad och frisk ut. Inte illa, att i en sådan storstad som Växjö bara råka träffa på Ludde Ernstsson som flanerar omkring utan livvakter.

Annat är det i kalmar. Där känner ingen igen spelarna i ortens lag. Skulle de göra det så är det inget de skryter med. En del går långa omvägar för att slippa riskera bli ihopkopplad med någon loosers från kalmar FF. Inte ens i pingis lyckas kalmar hävda sig längre. I våras var man tvungna att muta en korean från en annan klubb att lägga sig för att hålla sig kvar i elitserien. Med tanke på avarternas placering i superettan misstänker jag starkt att det råder likadana omständigheter kring fotbollslaget.

Nu något helt annat. En världssensation utspelades i bussen till Malmö. En av historiens största domarkritiker menade att domaren kanske hade rätt när han dömde bort Wibbes mål mot Bajen för offside. För att vara exakt så sa mannen att ”det kan ha varit onside”. Klartext innebär det också att det kan ha varit offside och i så fall hade ju domaren rätt. På Bajenforumet så, om inte hotades så, häcklades domaren för att ha blåst straff till Öster i samma match. Vi skrattar dock glatt och säger tack samt inväntar nästa Österstraff som enligt statistiken är lite drygt två år borta.

Om två år är vi med i EMU…eller inte. Om två år spelar Kalmar i division två och Öster i Europa. Om två år finns Landskrona BOIS inte längre. Peking kör fortfarande med sloganen ”stå upp för Norrköping”. Matcherna besöks endast av ett hundratal gnälhökar och man spelar i samma division som både Sylvia och Sleipner. 2005 bor jag i en etta på Teleborg. Jag är ungkarl, åker på så många Östermatcher jag bara kan samt skriver veckobrev. Dessutom kör jag buskisskämt i bussen samt klär ut mig till Leif Widén. Somliga saker förändras medan andra består. Tur är väl det.

Bättre rik och snygg än fattig och ful
Ta hem full rätts

Stefan Lindstig