Nyheter

Östers läkare inte oroad

Östers skadeläge har den senaste tiden varit ett stort orosmoln för oss supportrar. Just nu är samtliga fyra forwards samt fjolårets klarast lysande stjärna Daniel Petersson skadade. Östers läkare Anders Willstedt ger dock lugnande besked i dagens SMP.


”Det är ganska vanligt att spelare är skadade under uppbyggnadsperioden. Det är i första hand överbelastningsskador. Och jag tror att det i första hand beror på otur.”, säger Anders till SMP.

Följande problem dras spelarna med:

Anton Axelsson: Har haft ont i ryggen, men verkar nu vara på bättringsvägen. Missar kanske landslagslägret eftersom Schenka är rädd för att skadan kan förvärras.

Andreas Ottosson: En fotstukning från matchen mot Länslaget som inte riktigt vill läka. Skadan måste ändå betecknas som ringa.

Ludde Ernstsson: En överbelastningsskada i hälsenan. Kommer i värsta fall att vara borta en månad till.

Mikael Thomasson: Har ont i ett knä. I dagsläget vet vi inte mer än så.

Daniel Petersson: Har med stor sannolikhet drabbats av s k löparknä vilket innebär att man kan springa korta sträckor och vara med i t ex passningsövningar, men knät ömmar direkt vid längre löpningar. Besöker en specialist i veckan.

På frågan om när spelarna kan tänkas att vara tillbaka svarar Anders Willstedt:

”Vi sätter inte upp något datum om när de kommer att vara tillbaka. Vi måste hela tiden se til läkningsförloppet. Spelarna får vara med och avväga när de känner sig spelklara. Vissa spelare vill börja tidigt, andra sent.”

Anders lovar också i slutet av intervjun att samtliga spelare ska vara tillbaka till den allsvenska premiären. Men i vilket skick och form de då befinner sig kan vi bara spekulera om.

Källa: SMP