Nyheter

U-21: Öster-Mjällby 2-1

Under första halvleken så spelar de bägge lagen jämt, med ett litet övertag för Öster.
Under andra halvlek så spelar Öster ut sina motståndare och borde ökat vinstsiffrorna.

Matchen inleds tempofattigt, men det finns en del halvchanser för bägge lagen.

I inledningen av matchen så får lagen ett par tveksamma frisparkar utanför straffområdet.
Öster lägger sin direkt på mål, men Rickard Fransson är där och plockar enkelt ner bollen.
Mjällbys frispark slår Sasa Zimonjic, men den skapar inga större svårigheter för Östers
Robert Veselovsky.

Öster testar även en frisparksvariant som påminner om frisparken i fotbolls-VM -94
mot Rumänien. Bollen passas jämte muren ut mot det vänstra hörnet där en Österspelare
ska snappa upp den i farten, nu hinner dock en Mjällbyspelare ta kontroll över bollen.

Östers första mål kommer till genom Sebastian Scharnke springer för att nå en krossboll
mot högra hörnet av straffområdet, samtidigt så rusar Mjällbys målvakt ut för att nicka bort
bollen. Scharnke når bollen hundradelen före Fransson, som faller omkull.
Scharnke löper vidare och hinner upp bollen efter någon meter. Han fortsätter med att driva
den ner mot kortlinjen för att slå ett inlägg.
Inlägget når Sebastian Haraldssons huvud och det står 1-0 till Öster.
Mjällbyspelarna försöker direkt efter att Fransson gått omkull att få en frispark för ruff.

Målet gör att tempot i matchen höjs efter en den inledande perioden av lågt tempo med
avvaktande spel. Nu går spelarna in hårdare i duellerna.

Markus Nobel verkar att få ont i foten efter att Robin Cederberg gör ner honom på mittplan.
Nobel spelar dock vidare.
I situationen efter så tapapr Öster bollen till MAIF och Patrick Osiako får samma behandling
av Östers Måns Karlsson.

Nu har Öster hög press på MAIF. Så fort MAIF passar långt i backlinjen så gör Österspelarna
rusningar för att pressa bollhållaren eller bryta passningen.
MAIF tvingas göra en rensning som Sasa får tag på men görs ner sekunden senare.
Frisparken slås av någon anledning till Öster som drar igång ett snyggt anfall med många
passningar. Öster avslutar dock rakt på Fransson.

Nu är det Mjällbys tur att anfalla och David Löfqvist glider igenom Östers försvar men är helt
ensam med de rödblå spelarna och tvingas därför att slå ett inlägg som Veselovsky enkelt tar ner.
Minuten senare så är Löfqvist återigen på väg genom Östers försvar när han väggspelar med Osiako.
Löfqvist tas hårt av Österförsvaret men frisparken går till Öster.

I halvtid byter Öster ut Haraldsson och in kommer Erik Sterner.

I andra halvlek så får Öster en straff efter en tilltrasslad situation. Linus Malmborg slår säkert in bollen
och det är 2-0 till Öster.

Lite senare så kommer Patrik Johansson fri med Fransson och lättar bollen över målvakten och målet.

Veselovsky håller bollen förlänge och vägrar sen att ge bort bollen. Han belönas med ett gult kort.
 Den indirekta frisparken stöts ut av Veselovsky och en Österspelare snappar upp bollen.

När Mjällby reducerar till 2-1 så lättar de bollen över Veselovsky och sen nickskarvas den i mål av en
Österback.

Cederberg blir först varnad för en ful kapning på mittplan och i situationen efter så skapar han en frispark
till Öster i ett farligt läge. Frisparken blir resultatös.

Öster avslutar sedan matchen med en anfallare efter att Afram gått av planen.

U21-laget visar i andra halvlek att det är Öster de representerar och spelar mer eller mindre ut Mjällby
med ett fint och varierat passningsspel.
Tyvärr så visar de även en oförmåga att sätta dit bollen, vilket även det är ett Östersignum.

Under andra halvlek så byter Öster ut Markus Nobel och Patrik Johansson och ersätter dessa med