Nyheter

Arenastaden allt närmare

Växjö Kommuns projekt Arenastaden går hela tiden framåt. Efter semestrarna (1:e september) planerar kommunen att på ett möte med Steen&Ström skriva ett mer eller mindre slutgiltigt samverkansavtal.

– Innan den 1:a september måste vi klara ut planförutsättningarna och specificera  vilka idrottsanläggningar som ska rymmas på området. De rent ekonomiska frågorna kommer i ett senare skede, men arbetet med Arenastaden går hela tiden framåt, säger kommunalrådet Carl-Olof Bengtsson i dagens SMP.
De nuvarande diskussionerna innefattar helt nya arenor för fotboll och ishockey. Positivt är att Värendsvallen kommer att finnas kvar på nuvarande plats (för att sedan användas som en ren friidrottsarena) under hela byggnadstiden för den nya arenan. En arena som kommunens ansvariga nu börjar få koll på hur den ska se ut:
– Här diskuterar vi ett stadion med 12 000 sittplatser samt eventuellt några ståplatser på kortsidorna och i hörnen. Enligt signaler från FIFA räcker den åskådarkapaciteten till för att få arrangera landskamper. Men vi har också diskuterat anläggningar från 8 000 upp till 15 000 åskådare, menar Växjö Kommuns planeringschef Anders Franzén i ovan nämnda tidning.
Som underlag på den arenan diskuteras konstgräs, men lösningar som Grassmaster (isytt konstgräs i kombination med vanlig gräsmatta) är enligt uppgift till eastfront.se inte uteslutna. Detta då man inser att även en hel konstgräsmatta kan vara kostsam att underhålla.