Nyheter

Årsmötet 2006

East Fronts har haft sitt årsmöte för 2006. Hövdingen Magnus Skagert fick förnyat förtroende och omvaldes som ordförande. Det blev inga stora förändringar i styrelsen. Peter Liljenberg och Linus Petersson är nya namn, medan Sven Åkerdal och Patrik Rask avgick. Tobias Croby berättade om den nya portalen, Ola Rydén informerade om läget i Öster och nya medlemsavgifter fastställdes.


Protokollet

EAST FRONT ÅRSMÖTE 2006

§ 1. Mötet öppnades av ordförande Magnus Skagert.

§ 2. Mötets behöriga utlysande.

§ 3. Dagordningen godkändes.

§ 4. Val av funktioner.
Till mötesordförande valdes Magnus Skagert, till sekreterare valdes Johan Ekström, till justeringsmän och rösträknare valdes Håkan Nilsson och Peter Liljenberg.

§ 5. Ekonomisk redogörelse. Se bilaga.

§ 6. Verksamhetsberättelse. Se bilaga.

§ 7. Revisionsberättelse. Se bilaga.

§ 8. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

§ 9. Val av styrelse 2006.
Årsmötet gick på valberedningens förslag. EF Tifo får åter en representant i styrelsen. Styrelsen 2006 ser ut enligt följande:

Ordförande: Magnus Skagert (omval)
Kassör: Peter Liljenberg (nyval)
Sekreterare: Johan Ekström (omval)

Ledamöter
Marknad: Johan Sigvardsson (nyval)
Ungdom: Emanuel Leander och Elias Bergman (omval)
Resor: Henrik Söder (omval)
Medlemsansvarig: Tobias Levinsson
Tifo-ansvarig: Linus Petersson (nyval)

Revisorer: Torbjörn Axelsson och Håkan Nilsson
Valberedning: Klas Lindahl och Stefan Lindstig

Avgående styrelseledamöterna Sven Åkerdal och Patrik Rask avtackades.

§ 10. Medlemsinformation
Tjejrabatten försvinner i enlighet med ny lagstiftning. Stödmedlem införs som ny typ av medlemskap. Medlemsansvarige Tobias Levinsson informerade om medlemsstatistiken.

Totalt antal medlemmar 2005: 385 varav
28 guld (7%)
84 silver (22%)
249 brons (64%)
29 livstid (7%)

Vid dags dato var medlemsantalet 175 st. Målet 2006 är 500 medlemmar. Östers alla medlemmar kommer att få inbetalningskort utskickade.

Nya medlemsavgifter och medlemsformer för 2006 godkänns och fastställs enligt följande:
Ungdom: 80 kr (brons-/stödmedlemskap)
Brons-/stödmedlem: 100 kr
Silver-/aktivmedlem: 200 kr
Guldmedlem (silvermedlem + medlem i Öster): 450 kr

§ 11. Webbsidan
Tobias Croby informerade om den kommande versionen av East Fronts webbsida. Den nya webbsidan är i form av en portal. Croby berättade och visade hur den kommer att fungera, bland annat PM-funktioner, forumets regler och funktioner, om att boka resor och handla i webbshopen.

Användaruppgifter kommer att importeras från det gamla forumet. East Fronts medlemmar kommer att ha tillgång till extra funktioner på portalen. Det kommer också att bli möjligt att ändra sina egna medlemsuppgifter direkt på portalen.

Under lågsäsong har webbsidan ca 300 besök per dag. Under sommaren är besöksantalet 1200-1500 per dag. Den nya portalen lanseras innan den allsvenska premiären.

§ 12. Ola Rydén har ordet
Östers klubbdirektör Ola Rydén informerade och svarade på frågor.

Under vecka 12 kommer kommunen att ha en sittning med Sten & Ström. Nya arenor är på gång flera ställen i Sverige, och det kommer att bli i Växjö också. En ny arena är nödvändigt för Östers IF.

Öster beklagar och ber om ursäkt för händelsen under Euro Accident Cup. Det var ett misstag att inte göra sektionering på läktaren för supportrarna.

Truppen på 21 spelare är komplett. Tre etablerade namn blev snabbt klara i form av Helgi Valur Danielsson, Pavel Zavadil och Ingemar Teever. En back och målvakt söktes och hittades i Thomas Backman och Robert Veselovsky. Dessutom värvades backen Mario Vasilj.

Ekonomi. Budgeten för sponsorintäkter utökas till 12,8 miljoner. I nuläget har ca 9 miljoner dragits in. 5 miljoner kronor har satsats på nyförvärv. Tidningen publiktrycket kommer att delas ut till ca 55000 hushåll innan premiären.

Programbladet får i år en ny form genom samarbete med Aftonbladet. Vid match finns möjligheten att köpa Aftonbladet + progamblad för 10:-.

Årskort. Det har sålts knapt 2000 årskort hittills. Man siktar på 2200-2300. Huvudläktaren är dyrare ju bättre platserna är, och de intressantaste matcherna är har också ett högre biljettpris (detta drabbar ej årskortsinnehavare). TV-avtalet är sålt, men det är ännu inte klart i vilken kanal matcherna kommer att visas.

Om inte premiären kan spelas är första speldatumet för Svenska cupen reservomgång.
En ny speaker är på gång.
Emin Nouri har skrivit på nytt kontrakt. Omförhandlingar pågår med de vars kontrakt går ut efter säsongen. En eventuell sommarvärvning är beroende av hur det går ekonomiskt och sportsligt.
Storbilds-TV:n flyttas till södra läktaren och det blir en ny anslagstavla. Det kommer att finnas 17 kiosker på arenan.
Pyroteknik kan komma att användas i samarbete med Östers IF, om tillstånd finns. East Front bör då komma med ett konkret förslag hur detta ska utföras.

§ 13. Övriga frågor
Informationsgruppen: representanter från East Front kommer att vara med och välja musiken som spelas på arenen före och efter hemmamatcherna.

East Front ska skriva en ny supporterlåt som ska spelas in.

Östertavlorna kan komma att inbringa ett netto på ca 2000 kr till East Front.

EF har i år ett avtal med bussbolaget Connex som innebär att ju mer vi åker desto bättre priser får vi.

Möjligheten till annonsering Smålandsposten, om bortamatcher, ska undersökas.

§ 14. Mötet avslutades av ordförande Magnus Skagert.