Nyheter

Besked om Arenastaden före jul

Östers avancemang till allsvenskan och ett allt högre tryck från den sportintresserade allmänheten pressar kommunen i frågan om Arenastadens byggande:
– Jag hoppas att ett beslut kommer snart. Vi känner ett tryck på oss att något ska hända. Samtidigt gäller det att att ha bästa möjliga beslutsunderlag, säger Carl-Olof "Kula" Bengtsson i dagens SMP.


Det var efter måndagens möte med kommunstyrelsens arbetsutskott som det glädjande beskedet yppades. Ett möte där bl a Lars Sjöqvist, kommunens konsult i projektet Arenastaden, lade fram sin syn på de fyra olika om-/tillbyggnadsalternativ som kan komma i fråga.

Med stor sannolikhet är ett beslutsunderlag klart redan till nästa möte i arbetsutskottet den 23:e november. Därefter kan ett av de fyra olika alternativen väljas ut, och byggandet av en ny fotbollsarena kan därför komma igång betydligt tidigare än vad som tidigare sagts i år.

Vi på eastfront.net kommer i fortsättningen att bevaka processen ända tills det beslut vi alla väntar på kommer – att Östers IF får en ny fotbollsarena.

Källa: Smålandsposten (papperstidningen)