Nyheter

Ivan Dudic ansluter?

Med allra största säkerhet kan vi redan nu räta ut frågetecknet ovan till ett utropstecken då Öster mer eller mindre bestämt sig för att låna anfallaren Ivan Dudic gratis från Röda Stjärnan resten av säsongen. Det handlar nämligen om en klasspelare som imponerade stort på båda gårdagens träningar.


Slutgiltigt beslut tas i eftermiddag, och då ska även det tillfälliga kontraktet vara klart. Öster får alltså låna Dudic gratis, men bekostar givetvis hans uppehälle + lön säsongen ut. Om allt sedan går som Öster vill så får man också en köpoption på honom efter utlåningstiden är slut.

Dudic själv såg ut att trivas som fisken i vattnet på träningarna igår. Med Denis Velic som tolk och hjälp så hittade han rätt direkt i gårdagens övningar och tvåmålsspel på ett imponerande sätt. Han gjorde även flera mål i tvåmålsspelet; bara det en milsvid skillnad mot tidigare provspelare den här säsongen…

Om nu det väntade slutgiltiga beslutet tas i eftermiddag så kan Dudic vara klar tidigast till matchen mot Mjällby på onsdag nästa vecka. Då är säkert även PC tillbaka, om de prover han tagit nu i veckan inte visar annorlunda.

För John Pelu och Freddy Borg väntar ytterligare några veckors frånvaro, även om Pelus skada inte alls var så allvarlig som man först trodde. Igår joggade han till exempel utmed planen och deltog tillochmed i lättare bollövningar vid sidan om den ordinarie träningen.