Nyheter

Öster – Hässleholm 3-1

En trött träningsmatch med en bra halvlek. Så kan man snabbt smmanfatta fredagens match mot Div II-laget Hässleholm, som bl a hade Österbekantingen Daniel de Stefano i startelvan. I Öster glänste (återigen) främst Freddy Borg (bilden) med ett mål och två målpass.


Öster ställde upp enligt följande:

Green
Nouri, Tengroth, Bild, Hughes
Claesson, Gustafson, Svensson
Pelu, Cederqist, Borg

Förhoppningarna på kul fotboll var väl inte på topp med tanke på Östers stenhårda fysträning tidigare i veckan, men laget inledde iallafall väldigt piggt – det tog inte ens en minut att göra 1-0 när utmärkte Martin Claesson fick ett smörpass från då ovan nämnde Borg.

Sen fortsätter Öster att ”ha roligt” i offensiven. PC, som gjorde sin bästa träningsmatch hittills, klackade t ex efter några minuter snyggt bollen till Pelu som fick lite väl mycket tid på sig och petade bollen strax utanför stolpen. Så fortsatte det, med grannt spel offensivt och missade chanser ända tills Daniel Svensson kunde sätta 2-0, på nytt då efter förarbete av Freddy Borg.

Borg fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I fredags gick det snabbt när han fick bollen, och genom sin hårda fysik och speluppfattning så lyckades han även med att vårda den väl. Det känns som man hyllat denne tidigare Div II-spelare lite väl mycket den här försäsongen, men det är faktiskt befogat…

Sen börjar det märkas på Öster att benen inte riktigt vill vara med på allt som hjärnan och hjärtat vill, och det märks främst i bristande jobb defensivt. Mittfältet föll gärna tillbaka i knäet på försvararna, och Hässleholm kunde få till några riktigt vassa kontringar – ofta med en viss ”de Steff” som källa. På en målvaktsretur från Green kan till sist en Hässleholmspelare utjämna till 2-1 efter bedrövligt bakåtjobb av Tengroth.

Sen fortsätter spelet att bölja fram och tillbaka innan Freddy Borg stänker in 3-1 efter ett snyggt inlägg av Pelu strax innan periodvilan. En välbehövlig sådan med Österögon sett.

Andra halvlek är inte mycket att skriva hem om, och hade man bara sett den i fredags så hade man säkerligen känt sig orolig. Claesson på mittfältet rycker dock upp defensivarbetet ett snäpp, och är tillsammans med Fredrik:arna Gustafsson/Bild och en utmärkt Claes Green den största anledningen till att Hässleholm inte tillåts utjämna ytterligare. Offensivt minns man iallafall några fina lägen som PC brände. Vi ska också notera att Velic och Sallhag fick komma in som ytterforwards en bit in i halvleken, och att främst den förstnämnde till en början såg rätt vilsen ut men levererade sin vana trogen några fina bollar i slutet som med lite mer skärpa kunde har utökat Östers ledning ännu mer.

Bäst i Öster var en hårt arbetande Fredrik Gustafson och ovan hyllade Freddy Borg. Även Claesson, Svensson, Pelu, Bild och Nouri stod för fina dagsverken. PC var långt ifrån så bra som man kan förvänta sig, men det känns som om han mer och mer kommer in i matcherna och förhopåningsvis lossnar då också målskyttet på allvar. Försvaret får ta det största gnället idag. Hughes såg väldigt trött ut, och Tengroth inte alls så slipad och ”vuxen” som han sett ut i tidigare träningsmatcher.

Helt klart en nyttig genomkörare för Öster innan träningsvilan som nu räcker ända fram till torsdag eftermiddag, då laget samlas innan matchen borta mot Köpenhamnslaget Frem på fredag.