Nyheter

Inför jubileumscupen – Del 2: Östers IF

Dagen är nu här – om bara några timmar börjar festen i Tipshallen, och vi passar på att ta tempen på Östertruppen som trots att man spelar i lägst division av de fyra lagen mycket väl kan ha en bra chans i turneringen.


Anledningen till ovanstående resonemang är flera:

1. De andra lagen saknar samtliga sina största profiler, som antingen är skadade eller på landslagsuppdrag.
2. Vanan vid Tipshallens underlag/miljö.
3. Vi är Östers IF.

Lasse Jacobsson har tagit ut en trupp på 18 man, och aviserat följande startelva till första matchen mot Halmstad BK:

Stringheim
Nouri, Tengroth, Bild, Jonsson
Claesson, Gustafson, Svensson
Pelu, Cederqvist, Borg

På bänken huserar: Vieweg, Hughes, Söderberg, Velic, Sallhag, Malmborg, Malmqvist

Wibrån och Sedunov är fortfarande inte helt redo för matcher, och Claes Green har åkt på en lindrigare sträckning i samband med en träning. Provspelande kanadensaren Tyler Hughes landar i Köpenhamn strax efter lunch, och körs därefter direkt upp till Växjö, får ett matchställ och hamnar sedan direkt på bänken. Med största sannolikhet får han spela åtminstone någon av fredagsmatcherna från start.

Intressant att notera är att Jacobsson återigen ger unge Tengroth chansen, och med tanke på hans insatser i matchen mot Länslaget förra helgen och hur han har sett ut på träningarna så är det inte alls orimligt. Dock kan vi väl tänka oss att när Tyler Hughes tar plats i backlinjen så hamnar Erik på bänken och Jonsson tar steget in i mitten från sin plats som vänsterback, men som det känns så kan tränare Jacobsson även välja att plocka bort Nouri och sätta Jonsson på hans plats.

Det ska också bli intressant att se vår anfallstrio. PC lär ha kommit in i tempot lite bättre nu efter att ha sett rejält seg ut i Länslagsmatchen, och såväl Borg som Pelu fortsätter att imponera på träningarna. Även mittfältet innehåller en del överraskningar t ex att Velic inte får plats från start. Anledningen till detta är att Denis besvärats av en sträckning och missat en del träningar på sistone.

Angående 4-3-3 så märker man att nya sättet att spela inte riktigt satt sig hos spelarna ännu, och att det kommer att ta ett tag innan det optimala spelet är ett faktum. Trots detta så anser jag iallafall att Öster har en stor chans att nå åtminstone finalen – och hjälper vi Östersupportrar bara till från sidan av planen med att få fart på nertränade försäsongsben så ökar vi förutsättningarna ytterligare.

Alla till Tipshallen. Och då menar jag verkligen alla.