Nyheter

Status för nya eastfront.net…

På förekommen anledning tänkte webmaster informera lite om arbetet med den uppgraderade versionen av hemsidan, vad som är kvar att göra och rent allmänt vad själva uppgraderingen kommer att innebära för er som användare.


De två stora tunga bitarna är med stor säkerhet avklarade till helgen – det nya artikelsystemet och webshopen. Jag har verkligen sökt efter gratis ”open source” programvara för de här två funktionerna som skulle göra mitt arbete enklare(och snabbare) men inte lyckats. Artikeladministrationsprogrammen som är gratis är antingen för funktionsfattiga, för svåradministrerade och utan stöd för databaser. Webshopparna är i regel på tok för avancerade eller alldeles för enkla, har ingen koppling till Paynova, och definitivt ingen koppling till flera olika uthämtningsalternativ.

Kvarstår alltså bara att göra allt själv. Det hade jag faktiskt inte räknat med, och det är därför som vi ligger lite sent i tiden just nu. Lägg därtill att jag inte kunnat lägga ner så mycket tid som jag velat på det här p g a allt annat som också måste göras livet. Jag har dock fortfarande stor förhoppning om att lyckas få allt klart till den 1:a mars.

Här följer den slutliga listan på vad ni kan förvänta er i nästa version:

– Ny grunddesign. Klarare, lite mer ”äkta” Österfärger och lite enklare layout. Ny snabbare sidomeny.

– Förbättrad artikelhantering, numer helt databaslagrad. Sex olika kategorier för artiklar, och premiär för undersektionerna EF Vision, EF Stockholm, EF Göteborg och EF Fakiren/Lund. EF Tifo blir kvar som idag, medan vi avvaktar lite med EF Campus.

– Webshop för våra ”egna” varor. Helt ny webshop med möjlighet att beställa varor för uthämtning på PR Active eller att handla direkt online via Paynovaplånboken (läs mer om Paynova på http://www.paynova.se). Man kommer även att kunna betala sin medlemsavgift och på sikt förmodligen även bortamatcher och liknande på det här sättet. Paynovadelen av webshopen kan bli någon extra vecka försenad till en bit in i mars, beroende på saker som jag inte kan styra över för att göra en lång historia kort.

– Bildgalleriet återvänder efter ett års frånvaro. Nu med möjlighet för alla som är intresserade att lagra sina Öster- och EF-bilder på eastfront.net att själva lägga upp sina bilder. Galleriet kommer att innehålla bilder på EF fr o m 1994 och framåt.

– Forumet får tyvärr inte sina utlovade buggfixar i det här skedet, men en uppfräschad design och en lösning som innebär att det lämnar grundsidan och i framtiden öppnas i ett eget fönster. Anledningen till detta är helt enkelt prestandaskäl iochmed problematiken med flera databaskopplingar samtidigt (för att bli teknisk på allvar)… Min förhoppning är att hitta någon under 2004 som på allvar är intresserad av att driva forumet separat från övriga hemsidaverksamheten, även om design, webadress och liknande givetvis fortfarande är knutet till eastfront.net.

– Reseadministrationen, Matcher, Spelare och EF Trophy blir kvar som de är idag (i princip oförändrade). Gäller även ramsor och sånger m.m. och andra statiska dokument som dock kommer att uppdateras framöver, bara inte just nu. Även länksidan blir förmodligen lite eftersatt i första skedet, men vi skall ha länkarna klara innan premiären iallafall.

– Frontman får en lättare ansiktslyftning och tappar sin roll som förmedlare av mailinglistor och liknande (ett projekt som vi aldrig hunnit påbörja). Används framöver bara som kontaktlista (ICQ/maillista) och för att lagra inloggningsuppgifter till EF Trophy.

Tonvikten är som vanligt lagd på att få en funktionell och hyggligt snabbladdande sida, samtidigt som vi ville ha ut nyheterna som webshop, undersektioner och bildgalleriet.

Kan redan nu även avslöja att årets arbete blir det sista stora ”lyftet” på åtminstone två år. Vi försöker att växa med East Front, men vi börjar nu nå gränserna för hur långt man kan komma med en supporterhemsida. Tonvikten kommer därför i framtiden mer att ligga på att förbättra det som finns än att skapa nya funktioner.

Slutligen – eastfront.net söker ständigt medarbetare. Är du intresserad av att hjälpa till med något och ännu inte kontaktat mig – gör det! Mailadressen hittar du nedan (genom att klicka på Tobias Croby).

Mvh,
Webmaster