Veckobrev

På östfronten intet nytt

Då Bin Lindstig och Jockeluring tydligen vunnit på hästar och stuckit iväg på resor till varmare länder har vi ändrat om i programmet så att er toalettborste i mediaträsket, asså undertecknat för er som inte förstår, kommer att sprida sin dynga denna vecka. Då det händer relativt lite runt Öster för närvarande kommer här ett veckobrev fulladdat med nedslag i den smått bisarra värld vi lever i.


Jaha, då var han borta då. Allas vår egen svarta diamant. Det kom ju inte som en större överraskning att han skulle försvinna. Tråkigt förvisso men vi gjorde oss en bra affär, sett till vad vi köpte han för. Hade han gått till en utländsk klubb hade vi fått bättre betalt, nu blev det inte så utan han stack nästgårds. Jag har inga skrupler över att han stack till Helsingborg, det är ju kul att vi kan njuta av Atiba i Sverige ett år till. Det är ju ändå ”vår” spelare innerst inne. Hade jag däremot varit kommuninvånare i Helsingborg hade jag varit skenheligt förbannad. Här tar man ett antal miljoner av kommunens pengar och stoppar in i HIF. Då skulle jag förvänta mig att man gör allt för att få klubben på rätt köl igen. Men så funkar det inte inom fotbollen, nixpix. Man lever i en skyddad verkstad. Alltid är det någon som räddar en. För inte kan väl svensk fotboll vara utan HIF, AIK, DIF eller Blåvitt. Nej det går ju förstås inte, dessa klubbar är ju så bra marknadsförare för sina respektive kommuner. Framförhållning, planering och sunda bokslut ingår inte i dessa styrelsers vokabulärer. Däremot stänga dagis, skolor skära ner på välfärden går för sig.

Snart drar de riktiga träningsmatcherna äntligen igång. Man börjar få svårartade abstinensbesvär. Den årliga matchen mot länslaget har förvisso spelats, men det brukar var mer jippo över det hela än en värdemätare om man säger så. Min egen oberoende analytiker Simbo rapporterade dock att alla Växjö BK spelare överglänste Österspelarna. Dessutom var tydligen Martin Olander bäst på plan. Men det ryktas att han skall gå till IFK Malmö istället för dekisgänget Öster. Allt enligt Simbos tillförlitliga källor.

Det blev tydligen en hel del Öster ändå. Och mer blir det faktiskt. Jag kan inte låta bli att kommentera den nya arenavisionen. Allting låter helt underbart faktiskt. Självklart är kommunpamparna själaglada. Enligt prospektet skall de ju inte betala någonting. Tror fasiken att de är glada. Men låter det inte lite för bra? Någonstans måste det finnas en hake. Frågan är var. Kanske blir planhyran tredubbelt så hög, kanske får vi dyrast inträdesbiljetter i Sverige. Kanske kommer bostadsrätterna kosta 2 miljoner, vilket i och för sig inte drabbar Öster eller oss övriga skattebetalare. Möjligen låter jag negativ, men ju mer negativ jag är desto mer positivt överraskad kommer jag att bli.

Dessutom läser jag att man skall bygga en konstfrusen bandybana i Räppe. Vanvettigt, det finns ju redan en i Åby som kostar stora pengar att driva. Varför då bygga en till? Två konstfrusna bandybanor inom samma kommun är definitivt en för mycket. Det måste vara styrelsen i HIF som kommit med ett sånt korkat förslag.

Rottne/Åbys återfärd mot division fyra har börjat. Denna säsong har inletts med två inställda träningar. Precis min melodi. Jag är en riktig slowstarter så en sådan här säsongsinledning passar mig alldeles utmärkt. Som sig bör i lingonserierna kan vi ha några nyförvärv, vi kan även ha en del spelarförluster. Ingen vet. Men allt detta brukar redas ut när det närmar sig träningsläger. I vilket fall som helst var vi 7 tappra själar som släpade oss till senast inställda träning. Vi snackade lite skit och gick hem. Körde lite stretching väl hemkommen. Vaknade upp morgonen därpå med träningsvärk av stretchingen. Det är som jag alltid sagt, stretching är överflödigt. Detta år kommer Rottne/Åbys framfart i femman återkomma i mina brev så att de får fler supportrar än de tre de har.

Sista ordet:

Nja herr ordförande. Hela familjen i Smålandsposten idag och inte en enda hade en Östertröja.

SambaPutte ser hyfsat road ut som mannekäng på Östers hemsida.

Ett måste på fredagseftermiddagen är att läsa nya avigheter på www.avigsidan.com. Ni som föraktar Aftonbladet får verkligen vatten på er kvarn.

Statistik från forumet visar att MFC i denna stund har skrivit 1721 inlägg. Närmaste medtävlare, Patrik, är en hel ocean efter med sina drygt 1000 inlägg. Tänk så många höhö vi har fått oss tillhanda.

45 användare har gjort sig mödan värt att registrera sig på forumet men har inte bidragit med något inlägg. Kanske har de roffat åt sig nick för att sälja till högstbjudande.

På tal om det. Läste en artikel om en kille som heter Mike Rowe, han satte upp en hemsida som heter mikerowesoft.com. Gissa om det tog hus i helsike i Redmont.

Kalmar FF gör verkligen en jättesatsning i år. Kul för dem, en kvalplats är klart inom räckhåll.

Andreas Hermansson lämnar Enköping för Giffarna. Nåja, de kanske har solarium i Sundsvall också. Någon sol lär han inte kunna steka sig i, det skulle väl vara midnattssolen i så fall.

Läser just igenom hela min samling av Wilbur Smith böcker än en gång. Wilbur är en jäkla bra författare, rekommenderas.

Jag må vara en usel musikkritiker, men No Doubts senaste It’s my Leif är väldigt bra.

Elitlicensen är bara skit.

Nu är MFC uppe i 1737. Höhö