Nyheter

Semestern är över…

eastfront.nets redaktion har som bekant officiellt befunnit sig på några veckors semester från artikelskrivandet, men idag är den slut. En passande dag att uppta arbetet på då Östers tränarframtid avgörs ikväll kl. 17:00.


Även spelarna har haft en veckas välbehövlig semester, och vi får hoppas att de haft chansen att vila upp sig ordentligt för det behövs sannerligen. Nu gäller det att vi skall börja vinna om det här skall gå vägen, och att vi får tillbaka den entusiasm som genomsyrade de första omgångarna i serien.

Som tidigare sagt kommer Öster att hålla en presskonferens klockan 17:00 idag där vi skall få veta vilken tränarlösning man tänkt sig efter Schenka. De flesta bedömare verkar tro på en temporär lösning säsongen ut och att en mer långsiktig lösning tar över efter säsongen, kanske i form av ett samarbete mellan ”Kuno” och Widén som efter säsongen återgår till sina vanliga funktioner i föreningen. Men någon gång runt femsnåret ikväll så vet vi sanningen.

När vi ändå är igång kan vi passa på att kommentera de insändare i SMP som anklagar EF för att ägna för mycket tid åt att gnälla på domare och motståndarlag istället för att stötta sina egna. Vi som är aktiva i föreningen vet ju dock var sanningen finns, och det bästa just nu är att knyta näven i byxfickorna och gå vidare. Dock kan ni räkna med att eastfront.net inte kommer att ge upp den frispråkiga ton vi har idag, en ton som genomsyrat hela föreningen under många år. För när det blåser snålt kring Östers IF så kryper vissa personer (medlemmar i Miljonklubben eller ej) fram under sina stenar och letar fel i föreningen och supporterklubben, medan klubbens verkliga entusiaster fortsätter att vara på plats och stötta laget i med- och motgång.

Jag har fått en del mail i ärendet som alla handlar om varför vi ställer oss så okritiska till föreningen Östers IF och istället lägger vår kraft att håna domare etc i veckobrev och på forumet. Det känns som om jag inte gjort annat än att förklara hur det ligger till, men jag gör väl det igen:

Vi finns till för Östers IF. Så länge spelare, ledare och övriga aktiva inom klubben gör sitt bästa så finner vi ingen anledning i att kritisera klubben annat än att samtliga våra medlemmar har full rätt att kritisera hur mycket de vill via vårt forum. Öster har utvecklats mycket de senaste åren, och även om det finns mer saker att jobba med så har nuvarande organisation lyft klubben från ett bottenlöst träsk till fast mark. Det kan man väl aldrig glömma.

Vi på eastfront.net och föreningen i övrigt reagerar när det finns skäl att reagera. Till exempel så reagerade vi förra året när spelarna hängde med huvudet efter den bedrövliga bortamatchen i Åtivdaberg, och vi reagerade även när Stefan Paldan inte fick nytt kontrakt. Alla som verkligen har hjärta för klubben kan lita på att East Front alltid ställer upp för Östers IF:s bästa – resten som litar på diverse insändare och krönikor i SMP kan fortsätta att ifrågasätta oss.

Kort sagt – vi kämpar på, och nu kommer det en ny Österhöst som antagligen är lika fylld av lidande och kval som de senaste åren. Till er nytillkomna supportrar, ge inte upp, fortsätt. Det här kommer att bli något riktigt bra på sikt, och då kan du säga ”jag var där när vi var skit”.

Vi sviker er aldrig.