Nyheter

Bye bye Svenska Cupen…

Öster är inte kvar i Svenska Cupen. Anledningen stavas AIK och vann över Öster på Råsunda med klara 3-0.


Efter en något trevande inledning spelade Öster riktigt fin fotboll under första halvleken, och ett antal luttrade supportrar på plats kunde glädjas åt fint spel av bl a återvändande Daniel Petersson, allas vår ”Danne P” som äntligen är tillbaka i A-laget igen. Trots att det fortfarande saknas en del matchträning innan han nått toppformen så visade han och Johan Svensson att Östers kantspel har en framtid årets säsong.

Men säg den glädje som varar för evigt. AIK:s Svante Samuelsson punkterar entusiasmen i Växjölaget när han placerar dit 1-0 på en nick som inte verkade helt otagbar. Efter målet återgår Österspelarna till att vara nervösa och handlingsförlamade, och trots att man försöker, stretar och kämpar så händer det ingenting framåt. AIK kunde spela ut lugnt och metodiskt i andra halvlek, och såväl 2-0 som 3-0 var helt rättvist och i sin ordning.

Över Östers anfall så lyser bokstäverna KRIS i neon för tillfället. Idag var det på tok för långsamt och omständigt när chanserna skapades, våra mittfältare kan inte fortsätta att stå för samtliga Östermål i framtiden. Det blir till att plocka fram den ironiska uppsynen igen om man skall klara det här i framtiden, den ironi som genomsyrade East Front när vi stöttade ett lag på randen till division 2. Vi ska inte ge upp. Öster ska inte ge upp.

Det här går fortfarande att vända.