Nyheter

Samhällsfonden

East Front är stolta över att presentera Samhällsfonden, en fond som ska hjälpa Öster att ge barn och ungdomar inom verksamheten lika förutsättningar att utöva sin idrott. Idén till fonden kom till oss som ett sätt att hedra Sören Ohlssons minne.

Sören Ohlsson var en stor Östersupporter och en sann idealist. Kanske kände ni inte honom, men jag är säker på att ni kände igen den lojala anda han arbetade i.

Det är nu snart elva år sedan Sören alltför tidigt gick bort. Efter hans begravning på vackra Skogslyckans kyrkogård i Växjö ombads vänner att skänka en slant till Sörens minne, den generösa summan på 12000:- tillföll East Front. Något mycket hedrande för oss i Östers IF:s supporterklubb.

Sören var en enkel man från Väckelsång som älskade Östers IF. Tillsammans med sin Annica drev han i många år Östers souvenirbutik. De var trogna medlemmar i East Front och åkte ofta med East Front på resor. Vi minns Sören jämte Annica på sin plats just framför bakre dörren, med en pilsner i näven, alltid pigg , satt han och slängde käft med alla som gick förbi.

Tiden blir alltmer kommersialiserad och effektiv. Men en förening som Östers IF behöver alltid sina ideella hjältar. För det rena arbetet och för själen de lägger ner i föreningen. Sören är en symbol för det osjälviska arbetet för att hjälpa en förening. Och det var Östers IF som tacksamt tog emot den hjälpen.

När idén om Samhällsfonden dök upp kände vi att detta var ett gott ändamål för Sörens minnesgåva. East Front sköt till medel upp till 30 000:- vid årsmötet 2019. Då pandemin innebar samma trogna medlemmar men mindre kostnader beslöt East Front att tillskjuta ytterligare 20 000:-, alltså inalles 50 000:- som grundplåt för Samhällsfonden.

East Front är en förening som drivs av ideella krafter och tillsammans med många trogna medlemmar runt om i landet kämpar vi år efter år på för att hjälpa Östers IF. Tillsammans gör vi stora saker möjliga. Resor, tifon och tidningar. I Sörens anda lägger många ner sin själ med ideellt arbete eller en medlemsinbetalning. Alla är vi en del av East Front och Östers IF.

Vi glömmer inte vår historia och våra hjältar. Vi slutar aldrig att tro på framtiden.

// Styrelsen genom Tobias Levinsson

Läs mer på Östers IF:s hemsida