Krönikor, Nyheter

Gott Nytt År

Att vara Österfantast under de sista skälvande timmarna av året 2016 är en bra känsla. Det här året var som bekant ett seriesegerår. Såna år gillar vi ju. Och nästa år kommer med elitfotboll, spännande nyförvärv och som vanligt en galet glädjande gemenskap tillsammans i supporterföreningen East Front. En supporterförening som fyller 25 år under 2017. Och jag har personligen fått vara med i 18 av dem. Hisnande.

Det finns de som varit med ännu längre såklart, och kanske är det egentligen dem som borde skriva om de tidiga åren. Att East Front bildades när Östers IF var ett väntat topplag i Allsvenskan. Och att det sedan dess i princip bara blivit värre och värre för varje år. Och att alla andra supporterföreningar som bildades på 90-talet (det var många) har dött ut, ombildats, bytt namn, legat i dvala. Och att bara några få återstår. East Front är en av dem. Det har bara blivit så att när alla – inklusive vi som jobbar i föreningen – tror att dödsstöten har kommit så kommer lusten, längtan och jävlaranammat åter.

Att fylla 25 är en lite märklig känsla. Det var ett tag sen man var tonåring, men man räknas fortfarande som ung av alla – utom tonåringarna då förstås. Man förväntas dessutom ha klippt sig och skaffat sig ett jobb. Och alla vi som jobbar med föreningen just nu är verkligen både välklippta och injobbade. Men fördelen som en förening har – till skillnad från en människa – är att man genom att byta ut styrelseposter kan föryngra den. Detta kommer att ske i år då vår ordförande Per Gustavsson sagt att 2016 är hans sista år som ordförande i föreningen. Tråkigt såklart, Per har varit en briljant ordförande. Men East Front och livet går alltid vidare.

Jag ska inte bli långrandig med denna krönika. Ni som är medlemmar i vår eminenta förening har förhoppningsvis i dagarna fått Öster News 2016 #2 i brevlådan. Vårt fanzine alltså. Också det en kvarleva från 90-talet, också det ett tecken på att vi fanimig aldrig ger upp. I det här numret finns all läsning ni kan behöva på temat uppflyttningsglädje och sedvanlig  Eastfrontsk galghumor. Så istället för att jag ska tvinga er igenom en längre text på nyårsafton så uppmanar jag er att läsa den istället. Och har ni inte fått den så bli medlem snarast så kanske ni kan få ett ex skickat till er i efterhand.

Slutligen då – ni kommer snart att märka att vi har planer för vår 25-åring. Ny styrelse, nya idéer, uppfräschad hemsida och satsning på sociala medier är bara några av de saker som ligger i pipen.

Gott slut och gott nytt!

// Sekreterare Z

P.S. Bortapremiären! Över 100 anmälda, är du en av dem? Om inte anmäl dig här. D.S.