Nyheter

Nya regler för forumet

Efter påtryckningar från många av sidans besökare så har vi som driver hemsidan enats om ett nytt regelverk för vårt forum. Syftet är främst att öka kvalitén på diskussionerna genom att ställa hårdare krav på oss som deltar i diskussionerna.

De nya reglerna kan du läsa här nedan (och så klart även via länken till användarvillkor på själva forumet):

Användarvillkor

Innan du kan börja diskutera i vårt forum så behöver du både registrera dig samt aktivera ditt konto. Det sistnämnda görs genom att klicka på aktiveringslänken i det mail vi skickar ut till dig efter att registreringen genomförts. Om du inte fått något mail från oss med en aktiveringslänk, vänligen kontrollera din skräppost innan du kontaktar oss eller försöker registrera dig igen.

Från och med 2015-08-01 så har vi infört nya strängare regler för att delta i forumdiskussionerna. Vi har alltid värnat om allas rätt att uttrycka sig, men då ett fåtal skribenter förstört diskussioner genom ständiga upprepningar samt förminskande av andra skribenter så behöver vi nu ställa högre krav på kvalitet i inläggen. Genom ett nytt regelverk så hoppas vi komma till rätta med de här problemen.

Netikett
Brott mot netikett kan aldrig direkt leda till avstängning från forumet, endast vid upprepade brott. Läs mer om avstängning längst ner i regelverket.

0.1 Språk
Du bör skriva på svenska (nordiska) eller engelska. Inlägg skrivna på andra språk kan raderas utan förvarning om våra moderatorer misstänker att brott mot netikett eller regler har begåtts.

0.2 Rubrik
När du startar en tråd, ge den en rubrik som tydligt avspeglar vad du vill att den ska handla om. Frågor bör avslutas med frågetecken. Moderatorer kan utan förvarning eller motivering justera en rubrik.

0.3 Off-topic
Undvik att avvika för långt från det aktuella ämnet. Vi tillåter normalt avvikanden till en viss gräns, men om en moderator känner att diskussionen är på väg att spåra ur kan off-topic raderas utan förvarning eller motivering.

0.4 Dubbelpost
Undvik att skapa flera trådar/inlägg om samma ämne. Sök gärna i forumet innan du postar och se om det finns någon aktuell diskussion om det du vill diskutera. Observera att ständiga upprepningar kan ses som ett regelbrott (regel 1.8) och leda till avstängning.

0.5 Rykten
Rykten är en del av fotbollen, men inlägg i syfte att sprida felaktig information om spelare, ledare eller andra offentliga personer inom fotbollen kan raderas utan förvarning eller motivering. Se även regel 1.3, 1.4 och 1.8.

0.6 Upphovsrättsskyddat material
Inlägg som innehåller upphovsrättsskyddat material kan raderas utan förvarning eller motivering. Undvik att klistra in texter från icke-publika websidor eller från annat upphovsrättsskyddat material.

0.7 Länkar
Inlägg som innehåller länkar till upphovsrättsskyddat, brottsligt eller i övrigt stötande material kan raderas utan förvarning eller motivering.

0.8 Östers IF
Osaklig eller irrelevant misskreditering (hån etc) riktat mot Östers IF kan raderas utan förvarning eller motivering. Se även regel 1.8.

0.9 East Front och andra supportergrupper
Osaklig eller irrelevant misskreditering (hån etc) riktat mot East Front och andra supportergrupper kan raderas utan förvarning eller motivering. Se även regel 1.8.

0.10 Åldersgräns
Forumet har generellt inga åldersgränser, men vi rekommenderar att våra användare under 15 år informerar sina vårdnadshavare om man väljer att registrera sig på det här forumet.

0.11 Subforum
För att dela upp debatterna så har den här hemsidan ett antal subforum. Följ beskrivningarna för subforumen och posta dina inlägg rätt. Inlägg som har hamnat i fel subforum kan raderas eller flyttas utan förvarning eller motivering.

Regler
Brott mot regler kan direkt leda till avstängning från forumet, även utan tidigare varningar och tillsägelser. Läs mer om avstängning längst ner i regelverket.

1.1 Hets mot folkgrupp
Det är förbjudet att hota eller uttrycka missaktning mot särskilt utsatta grupper, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

1.2 Brottslig verksamhet
Det är förbjudet att publicera, uppvigla eller att organisera brottslig verksamhet från forumet. Svensk lag gäller.

1.3 Användarskydd
Det är förbjudet att lägga upp samt sprida information (t ex kontaktuppgifter, namn) om andra forumanvändare än sig själv.

1.4 Hot och personangrepp
Grova personangrepp, trakasserier, hot eller förtäckta hot är förbjudet.

1.5 Ogiltig e-postadress
Ogiltiga e-postadresser i användarprofiler är förbjudna.

1.6 Reklam och annonsering
Privata eller kommersiella annonser, så som köpes-, säljes- eller bytesannonser är tillåtna i subforumet Fyndtorget. Inlägg innehållande reklam eller inlägg med annat innehåll som användaren tjänar pengar eller andra fördelar på är förbjudna.

1.7 Datavirus
Länkar eller innehåll som syftar till att sprida datavirus är förbjudet.

1.8 Inläggskvalitet
Att aktivt motarbeta den fria debatten i forumet genom att systematiskt publicera inlägg av bristande kvalité (provokationer, lögner, upprepningar etc) är förbjudet.

Moderatorer
För att se till att våra regler följs, att diskussionerna är rätt placerade och håller bra nivå så har den här hemsidan ett antal moderatorer och administratörer. De har fullt förtroende från East Fronts styrelse, vilket innebär att de utan vidare notifiering har behörighet att utföra åtgärder baserat på regelverket ovan. Observera att en avstängning kan omfatta hela hemsidan, inte bara forumet. Då våra moderatorer och administratörer jobbar idéellt så kan det hända att det tar ett tag innan t ex ett inlägg som bryter mot reglerna åtgärdas. Använd därför alltid våra funktioner för att rapportera regelbrotten så snart som möjligt, och ha tålamod tills situationen är löst. Frågor eller funderingar kring moderatorernas jobb eller regler är endast tillåtna i subforumet InFoRum (publika frågor) samt i e-mail till e-postadressen moderator(at)eastfront.net (privata frågor).

Avstängning
Alla avstängningar gäller normalt tills vidare fr o m avstängningsdatumet. Om man har blivit avstängd och har synpunkter eller önskar få sin avstängning hävd kan man kontakta våra moderatorer via e-postadressen moderator(at)eastfront.net eller genom att fylla i formuläret här.

Varmt välkomna till forumet!

%d bloggare gillar detta: