Nyheter, Protokoll

Verksamhetsberättelse 2014

Från premiären förra helgen

2014 blev ännu ett år när det var tufft att vara supporter till Östers IF. Efter ett tufft år i landets högsta serie 2013 var vi många som hoppades att tiden i Superettan skulle bli kort. Det var dock ingen som kunde se att vi skulle göra en ”favorit i repris” och ramla ur även Superettan…

Trots att Öster hade ett tufft år så hade East Front ett riktigt bra år. Premiärresan gick detta år till Helsingborg. Resan till Helsingborg blev speciell. Dels för att vi skulle möta Ängelholm (i fel stad) men framförallt på grund av det tragiska dödsfall som skedde veckan innan. I samband med matchen i Helsingborg visade East Front sin avsky mot våld genom att hålla upp en banderoll med texten #DetRäckerNu. East Front visade också upp vad en positiv supporterkultur innebär. Vi stöttade och hyllade laget hela matchen igenom. Resan lockade över 70 resenärer och av de 500 personer som var på matchen så var uppskattningsvis över hälften Österfans.

Nästa stora resa för East Front gick till Värnamo. Denna resa gick under namnet Ambulansresan. Resan var en hyllning till legendaren Ambulans-Jonas. East Front kunde tack vare ett mycket generöst bidrag från Jonas Jonasson köra resan för endast 20 kr. Vi fyllde 3 stycken dubbeldäckare och kunde ännu en gång visa upp vad positiv supporterkultur innebär. 90 minuter av stöttning och hyllningar till laget.

Under året var vi en del av projektet tillsammans tillbaka som syftade till att samla in pengar till framförallt Öster men även till East Front och barncancerfonden. Kampanjen gav oss till sist 15000 kr som skall användas för att vi ska kunna fortsätta att visa upp en levande läktare och en positiv supporterkultur.

Inför gratismatchen mot Varberg tog forumskribenten ”Hasse Hattrick” initiativet till en insamling. Insamlingen rullade på bra och vi fick även lite extra hjälp av Curt Persson som gick in och dubblade den insamlade summan. Totalt fick vi in 57 300 kr. Pengar som gick rakt in i Östers fotbollsverksamhet.

Under slutet av säsongen fortsatte vi att stötta och hjälpa laget. Vi fanns på plats hela vägen in i det berömda kaklet. Det fina med vår förening är att vi aldrig ger upp. Vi kämpar hela vägen till slutet. I kvalet mot Frej Täby fick vi iväg en supporterbuss och det var även många som tog sig till matchen på egen hand. I kvalet mot Täby visade East Front återigen upp vad positiv läktarkultur är. Trots att allt gick åt helvete så fortsatte vi sjunga. Stunden efter att sista kvalmatchen var slut var ännu ett ögonblick när jag var stolt över East Front. En lång stund efter matchen så stod vi kvar och sjöng ”framgångssagan” och visade vår kärlek till laget. Den stunden visade verkligen vad det innebär att vara supporter.

Under året har vi haft 476 medlemmar. Tack vare att dessa 476 personer har valt att betala medlemskap har vi kunnat genomföra resor, ordna tifon och på alla andra sätt stödja Östers IF. Stort tack till alla medlemmar.

Under året har vi haft ett gott sammarbete med tifogruppen Union Dacke. Tack vare dem så har vår läktare fått extra färg. Stort tack för det arbete ni lagt ner. Relationen mellan Östers IF och East Front har varit väldigt bra under året. Vi har hela tiden haft en bra dialog mellan våra föreningar och vi hoppas såklart att det fina samarbetet kan fortsätta även i framtiden.

”Det röda står för kärlek det blåa står för hopp
Vi är East Front ifrån Växjö och aldrig ger vi upp”

Per Gustavsson, ordförande