Nyheter

Fotbollssupportrar mot homofobi

Det är över 20 år sedan East Front bildades 1992. Vi är faktiskt en av de absolut äldsta kvarvarande supporterföreningarna i Sverige. Medan mängder av föreningar lagts ner, bytt namn och/eller bildats om så har vi stått pall med samma namn och samma Österälskande attityd. Det har vi gjort för att vi haft gott om eldsjälar och för att vi lyssnat på våra medlemmar. För att vi även i svåra tider kämpat för att anordna bortaresor och vårda vår gemenskap istället för att ägna oss åt inre stridigheter. Och kanske allra mest – för att vi alltid varit öppna för alla.

Den där öppenheten är viktig för East Front. Vi kommer från en förhållandevis liten stad, och för oss har det alltid varit viktigast att alla som har Öster i hjärtat ska dels kunna se sitt lag spela fotboll på olika platser ute i landet till ett rimligt pris, dels finna gemenskap med andra Östersupportrar på läktaren. Alla har varit och ska fortsatt vara välkomna.

Därför är det helt logiskt att vi nu ställer oss bakom kampanjen Fotbollssupportrar mot homofobi. För att vi tror på och vill stödja en inkluderande supporterkultur, inte en exkluderande. För att det är ditt favoritlag som är det viktigaste, inte din sexuella läggning. För att precis som vi tidigare varit med i kampen för att få bort rasistiska uttryck på läktaren ska vi nu också vara med i kampen för att få bort homofobiska uttryck.

‪#‎KämpaShowan‬

Styrelsen, East Front