Krönikor

Krönika: Han har kommit – och jag är akterseglad

Dagens krönika får kanske ses mer som ett mindre blogginlägg än som en egentlig krönika berörande Östers IF och/eller supporterkulturen kring samma förening. Men det är både bra och dåliga nyheter jag har att komma med, och inte mycket tid att komma med dem heller – so here goes.

Jabu Mahlangu. Han är här. Fick ett SMS igår av Erik som löd:

”Sprid vidare: Jabu är i Sverige på väg ner till Växjö. Träffade honom på Bollebygd av alla ställen. Har fått visum en månad för provspel.”

Oddsen för det någon? Bollebygd – en rastplats mitt i en backe mellan Göteborg och Borås där EF-bussen stannat otaliga gånger och våldgästat såväl restaurangen som Statoilmacken. Fast det är ju som regel under sommarhalvåret. Tänk att svänga av där en kall vinterdag och stöta på Jabu…

Idag har det varit nästan sådär mystiskt förväntansfullt på forumet; ”har nån sett träningen” och ”jag har hört att han var grym på träningen” och så vidare. Stämmer bara hälften av det som jag personligen hört om dagens insatser så tippar jag att Ottosson har svårt att dölja sin förtjusning just nu och att han i nästa intervju byter ut ”jag vill poängera att det handlar om en provträning” mot ett tjuren Ferdinandskt ”honom ska vi ha!!!”.

Åtminstone hoppas jag det.

Och som ni säkert märkt så har Östers egen Henrik Rydström look-a-like Anders Sköld sett till att sjösätta Östers nya hemsida. Jag är avundsjuk på karln. Inte kanske för look-a-liken direkt (sorry Anders och Henrik) utan snarare för han nu kan ståta med en färdig och bra hemsida. Jag älskar de klara färgerna och de otroligt snygga bilderna som lyfter hela sidan. Och jag tänker att det är då fan att jag alltid ska vara sist.

Det hade nämligen varit kul att bräcka herr Sköld med en hemsidepremiär någon gång, men tidspress och arbete (tidsoptimist javisst) har gjort att jag tvingats kapitulera och göra lite mindre förändringar än jag tänkt från början. Och göra om en hel del gammalt istället. Det som nu står för tapeten är att jag istället för den tvåstegsraket som skulle börja i februari och avslutas i april nu siktar på att lansera hela sajten – komplett – innan månaden mars gått ut.

Men å andra sidan så tror jag faktiskt att jag kommer att lyckas riktigt bra den här gången.

Än så länge har jag iallafall i det tysta (och för er osynliga än så länge) lyckats lyfta den gamla slitna och sönderhackade sidmotorn till en modernare variant, bytt ut ett lite halvtaffligt fungerande forum mot ett nytt med massa kul funktioner samt fått fram en ny grunddesign som andas lite mer modernism. Återstår ju dock att se vad ni tycker, och jag skulle gärna se att ni skrev ner lite mer konstruktiv kritik, glada tillrop och förslag på förändringar i tråden ”Synpunkter på eastfront.net” i Supportersnack så länge. Det är alltid kul att få reda på vad ni tycker och känner.

Just ja. Innan den stora premiären kommer jag inom kort att sjösätta ett enkelt formulär för att kunna betala medlemsavgifter online, en supporterförening som ska stötta ett lag i Superettan behöver få in sina medlemsavgifter i tid – så enkelt är det bara.

Jabu och Katenda på varsin kant. Mumma. Mums-must.

//Z