Krönikor

Krönika: Vibrationerna

En viktig match på spel, förmodat bra väder enligt prognosen, förmodat rätt mycket folk och så Tommy Svensson på plats (den här gången för att dela ut priser till duktiga idrottare).  Vibrationerna kunde vara bättre om man så säger.

Om ni skulle undra så refererar jag bakåt till 1994 och första Östermatchen efter VM-uppehållet. Jesper Blomqvist – ja alltså den dåvarande unga talangen som vi missade för att Calle Rönn kört föreningen i botten ekonomiskt och behövde pengar för Urban Westerberg när han gick till Umeå FC – hade stor lekstuga med Öster och vann matchen nästan på egen hand åt sitt Blåvitt. 0-2 slutade den matchen; 14 123 betalande åskådare var det dessutom på matchen – en siffra som vi nog får lite svårt att slå imorgon.

Men resultatet ska inte bli någon omöjlighet att slå. Med lite vilja, våld och… nja vaselin hoppar vi kanske över men varför inte lite verkstad? Om inte annat så börjar det i alla fall på V.

Jag behöver väl knappt ens nämna att den här sexpoängsmatchen mot Skövde är mycket viktigare än vändningen mot Motala i somras eller matchen mot Kristianstad borta. Efter den här matchen är det tre omgångar kvar och poängen i potten börjar ta slut. Jag hoppas personligen att Bojent kan spela på det centrala mittfältet då vi får en högre passningskvalitet därifrån med detta, jag hoppas att Enes fortsätter på den inslagna vägen med allt bättre form i höst och jag hoppas att både Petry och Moberg kan spela på topp från start med Matteo som supersub.

En annan sak som också bidrar till vibrationerna jag pratar om överst är att vi spelar på hemmaplan. De fyra senaste matcherna har vi förlorat hemma men vunnit borta medan vi under resten av säsongen har varit obesegrade på hemmaplan. Tillfälligheter? Kanske.  Men det kanske också ha lite med den där ängslan jag pratar om ovan, om mentala blockeringar…

Suck.

Ibland blir jag bara så trött på allt snack om mentala blockeringar och ängslan. Vad är det som skulle hindra killarna från att gå ut och göra sitt jobb till 100%? Vad är det för press man snackar om egentligen? Våra killar som just nu är anställda av Östers IF att företräda föreningens A-lag har ingen egentlig del i Östers historia och behöver således inte svara för något mer än deras egna resultat. Vi och de flesta oberoende experter kan tycka hur mycket vi vill att Öster borde spela i allraminst Superettan sett både till lagbudget och historia, men det hela avgörs faktiskt av 11 spelare + avbytare på Division 1 Södras fotbollsplaner i fyra omgångar till.

Inte på något annat sätt.

Så det är dags nu Öster. Låt oss gå in nu och göra en insats som ekar hela vägen till Norrköping och Kristianstad och som ringer i öronen hela vägen hem i spelarbussen på dess återresa mot Skövde.  Och med Öster menar jag både spelare, ledare och supportrar.

Alla supportrar som har en helt osargad röst på tisdag morgon borde få en snigel i ögat.

Och för övrigt säger jag som avslutningsspåret på Borlängebandet Sators klassiska skiva Slammer! – What fucking vibrations?

With all my love.

//Z