Nyheter

Träningsrapport 4/6 2007

Här kommer en träningsrapport från Eastfront.se:s hemliga utsända Philip Dyplin. Han tycker till om den provspelande finnländaren och känner av stämningen på träningen. Håll till godo…

Dagens träning började som vanligt med uppvärmning i form av joggning runt planen. När pulsen hade ökat lite så var det dags för lite balans och smidighets övningar.

10 minuter in i träningen så satte Stille igång dem i kvadratspel i 3 grupper. Tomi verkade lite osäker i sina ingripanden och vågade inte ta för sig så mycket.

Efter det kördes intervall löpningar blandat med snabbsteg i ”stegen”.

Därefter var det dags för lite fys med medicinbollar. Spelarna delade upp sig i par och  kastade bollarna i sidled/inkast/bakåtkast mellan varandra. Redan här märktes det att Tomi var lite ostabil och klen. Han fick inte iväg medicinbollen särskilt långt och när han skulle ta emot den så ramlade han nästan omkull.

Sedan var det dags för mini spel. Halva truppen ställde sig i en stor kvadrat runt andra halvan av truppen, varpå dem yttre aggerade väggar. Det var många trånga ytor och under denna övningen tycker jag  att Tomi visade upp sin snabbhet och skicklighet väl.

Efter detta så var det dags för inläggsövning. Men dem flesta inläggen var helt kassa och när dem väl kom in i straffområdet så sköts bollen högt över. Värt att nämna är dock att Bild och Teever fick till varsin cykelspark upp i krysset!
Då var det dags för match. 11 mot 11. Gult lag ställde upp med spelare som kan tänkas vara startelvan mot BP? Vesslan, Nouri, Fidde, Bild, Tyler, Daniel S, Tengan, Helgi, Borg, Bennet, Ryan. I andra laget deltog förövrigt Wibrån, och visst hade han lite teknik i sig fortfarande.

Därefter fick några träna skott medans de andra tränade frisparkar, inlägg, anfalls spel och avslut.
Stämningen på dagens träning var god. Tomi var en spelare med snabbhet och teknik, men saknade tyvärr styrkan. Han får jobba upp sina 68kg på 180cm. Bennett verkade ta hand om Tomi väl och de snackade rätt mycket med varandra.

// Philip Dyplin