Nyheter

Giles Stille ny tränare i Östers IF

gilesstille.jpgPå dagens presskonferens presenterades Giles Stille som ny huvudtränare för Östers IF, och ny assisterande tränare blir Peter Wibrån. Stille kommer närmast från Husqvarna FF i nya Division 1. (Bilden till höger hämtad från Husqvarna FF:s officiella hemsida)

Giles Stille, som är av svensk börd (farmor och farfar var dessutom från Växjö!) men född i Storbritannien, började träna svenska fotbollslag 1995 och här är hans tränarfacit de senaste 11 åren:
 

 1995-1997
 IK Tord (seger div III 1995)
 1998-1999  Jönköpings Södra (seger div IV 1998,seger div III 1999)
 2000-2002  Husqvarna FF (seger div II 2002)
 2003-2005  Kalmar FF (assisterande tränare)
 2006  Husqvarna FF

– Att få komma till Öster som varit svenska mästare fyra gånger ser jag som en stor heder. Och att ta Öster tillbaka till Allsvenskan är en utmaning som jag helt klart gillar, säger Giles Stille till Östers officiella hemsida.

Stille beskrivs av utomstående som en driven taktisk tränare och med en stor förmåga att utveckla talanger, och det ska bli väldigt intressant att se vad han kan göra med Östers IF – hans första riktigt stora tränaruppdrag.

I samband med dagens presskonferens avslöjades det också att Peter Wibrån lägger fotbollsskorna på hyllan för att stå jämte Stille och coacha laget från 2007 och framåt som assisterande tränare.

Eastfront.se hälsar Giles Stille varmt välkommen till föreningen! Och till Peter Wibrån vill vi säga: Peter Wibrån – du bist der beste mann – även som assisterande tränare…

En mer analyserande krönika kommer under kvällen…