Nyheter

Inför Öster – Halmstad

Just nu lever och andas jag genom följande formel: HBK x 2 = 6 poäng. Det är vad vi behöver, och det är fullt genomförbart. Senaste tillskottet Yamba Asha får se matchen imorgon från läktaren, men är spelklar för returen. I övrigt är det bara för Öster att spinna vidare på en ändå positiv trend som infunnit sig, bla bla bla bla… Ähh skit i nyförvärv och trender, för som sagt – det som är viktigt nu är poäng. En till hedersvärd förlust eller enpoängare imorgon skulle kännas ungefär som när Thomas Petersson eller någon annan Halmstadbördig drar ännu ett gammalt under-bältet-skämt på bästa sändningstid på TV: Rent ut sagt för jävla outhärdligt.

Men nej, jag ska inte ägna införkrönikan åt ännu en diss av den humor som skapas av personer bördiga från Hallands län utan bara konstatera att en ganska svängig vecka nu går mot sitt slut. Det började i ren och skär underbar dur när Yamba Asha – killen som flög i 25 timmar, drog på sig ett par fotbollsskor och charmade skiten ur allt och alla på den direkt efterföljande träningen – plitade på ett kontrakt med option. Sen i samma veva så slogs det an ett mollackord värdigt en Morrisseylåt när det uppdagades att Öster och PC rejält frostat ner förhandlingarna om nytt kontrakt.

Det har skrivits mängder av spaltmetrar om det senare, och det är lite märkligt att många supportrar – även jag ibland – har så lätt att fasta för det negativa och misstror föreningen i onödan. Men en sak jag har lärt mig är att det sällan, mycket sällan är en parts fel när en förhandling går åt helvete. Och tro mig, efter många år i affärssystemssektorn inom IT-branschen har jag varit med om ett och annat.

Brist på kommunikation verkar vara huvudfrågan när det gäller Öster och PC. Därför är det glädjande att parterna nu i helgen tycks ha tagit upp förhandlingarna igen, och kanske kan det öppna för att situationen tinas upp fortare än någon supporter på forumet kan säga "katastrofalt Öster" eller "för jävla dåligt Öster" eller för den sakens skull även "skärp dig PC".

Fotboll så.

En av de sista sakerna Lasse Jacobsson tänker – eller tänkte på om han nu redan knoppat in – ikväll var nog Tyler Hughes. Detta kanadensiske vidunder till vänsterback med en inställning som säkert tillochmed Ludde Ernstsson kan imponeras av var ypperlig i cupmatchen mot Väsby och torde således vara högintressant för en allsvensk comeback imorgon. Men en sådan tanke spräcker en backlinje som faktiskt gjorde ett bra jobb i Malmö.

Mittfältet känns lika gjutet som internationellt. Tjeckiskt till höger, angolanskt/isländskt i mitten och norrländskt till vänster. Inte mycket talar för något annat. I anfallssektorn blir det sannerligen också internationellt och den stora frågan handlar säkert om vem som får komplettera jamaicanen Bennett. Läser jag Lasse Jacobsson rätt i det jag hört så blir det estländskt i form av Ingemar Teever. Detta då Freddy Borg var osedvanligt blek mot Väsby och Teever ser vassare och vassare ut. Men i ärlighetens namn så handlar det inte så mycket om att han ser vassare ut, det handlar mer om att vår stackars estländare på senare tid visat att han faktiskt kan vara delaktig i en fotbollsmatch överhuvudtaget.

PC kan visst också komma ifråga om fåglarna viskar rätt saker, men säkerligen isåfall inte från start då han p.g.a. den uppkomna situationen missat träningar.

Och Halmstad då? Ja, det är inte mycket att diskutera där. De blåsvarta står mellan oss och en fortsättning i Allsvenskan, och ska därmed besegras. Och det börjar som sagt bli ont om tid och poäng nu. Visst har de bra spelare, och visst har de underpresterat något med tanke på hur deras trupp ser ut – men det har ju som bekant vi också. Känns väldigt öppet rent matchmässigt.

Avslutningsvis så är det en sak som är lite trist med morgondagen. Våra tyska vänner från Rostock (se tidigare artikel) som tidigt som om några timmar tar färjan mot Danmark för att sedan fortsätta vidare över Öresundsbron, genom Skåne, de småländska skogarna och nå Växjö i god tid före matchen får förmodligen endast se en av sina gamla favoriter spela – Arvidsson.

Avslutningen på ramsan "…Peter Wibrån – du bist der beste mann" har på sistone väldigt kännbart ändrats till "…Peter Wibrån – du bist der alte mann". Det känns lite kymigt.

Vi älskar ju Peter lika mycket som tyskarna, men tiden går och jakten på poäng består.

Finns rätten?