Nyheter

Hansafans på turné

Det har de senare åren varit en kär tradition att supportrar till Öster och Hansa Rostock strålar samman för att se på fotboll och umgås. I år blev det ingen Rostockresa från East Fronts sida på grund av att så många åkte till VM, men nu på måndag kommer ett glatt gäng Rostockfans upp för att se Öster – Halmstad och samtidigt träffa de före detta Rostockspelarna Magnus Arvidsson i HBK samt Peter Wibrån i Öster.

Traditionen med träffar mellan de båda supportergrupperna till Öster och Hansa Rostock inleddes 2003, då två busslaster Hansafans åkte upp till Sverige för att se sin gamla hjälte Peter Wibrån spela matchen mellan Öster och Hammarby. Året efter åkte ett gäng från East Front till Rostock för att se Hansa möta Hamburg SV. Två fantastiskt roliga händelser som gav mersmak. Förra året fick vi besök av Rostockfansen nere i Trelleborg i årets sista match i Superettan, och i år var det tänkt att vi skulle åka till Rostock men då det var VM-år och så många supportrar redan lagt sina pengar på att följa Sveriges landslag nere i Tyskland så fick det hela ställas in.

Men längtan efter Sverige och sina exproffs blev för stark för 16 stycken Hansafans som såg sin chans att få träffa sina gamla idoler och sina vänner i Sverige iochmed måndagens match mellan Öster och Halmstad. Så de ger sig ut på en helgturné som inleds i Berlin på lördag för en match med Hansa Rostocks B-lag, fortsätter med en träningsmatch mellan A-laget och Wolfsburg på söndag och som då avslutas med Öster – Halmstad på måndag. Därefter ska man träffa Peter och Magnus efter matchen, säkerligen ta några öl på stan med oss varpå man övernattar man på Evedals Vandrarhem och åker hem mot Tyskland igen dagen efter.

Vi på hemsidan hälsar Hansafansen hjärtligt välkomna och hoppas att det är Magnus Arvidsson och inte Peter Wibrån som är besviken efter matchen…