Nyheter

Sv.Cupen: Trelleborg – Öster 0-4

Svenska Cupen lever! När det som minst förväntas av dem presterar tydligen våra rödblå som bäst; ett formstarkt Trelleborg manövrerades förhållandevis enkelt ut av Öster i fjärde omgången av Svenska Cupen ikväll. Slutsifforna skrevs till 0-4 efter två inledande mål (äntligen!) av Borg, ett frisparksmål (äntligen!) av Zavadil och ett nickmål (äntligen!) av Teever.

Trelleborg inledde matchen piggt och respektlös, men Öster var lite finurligare. 0-1 kom redan efter den nionde minuten efter en frispark från Freddy Borgs vänsterfot. Efter det talar rapportörerna om ett lag på planen, även om ett enligt uppgift reservbetonat Trelleborg stack ut emellanåt med snabba spelvändningar. Dock inga fler mål förrän strax innan halvtid: Backman – som får mycket beröm för sin insats ikväll – slår ett elegant inlägg som Borg distinkt skallar i mål.

Direkt efter halvtid spelar Öster en fotboll som man inte sett laget göra på länge. Yttermittfältarna Zavadil och Backman briljerar med teknik och finess, och våra forwards Teever och Borg löper som två kalvar på grönbete. Kort sagt: Österfotboll! En kvart in i halvleken skruvar Zavadil in 0-3 på frispark högt i bortre – som vi såg honom göra så många gånger innan allsvenskan drog igång. Sen är matchen mer eller mindre avgjord, och Öster kan defilera och tillochmed göra 0-4 genom ett välkommet nickmål av Ingemar Teever som enligt supportrarna på plats gjorde sin bästa match på mycket, mycket länge. Esten lever!

En mer fullödig matchrapport finns som vanligt på osterfotboll.com.

Snabb kommentar: Så skönt! Endast en match återstår av VM, snart börjar allvaret, Henke Larsson gjorde inte mål på Bajen i deras cupmatch och vi ska tamejfan ge alla tvivlarna svar på tal; vi ska hänga kvar.

Och Henke Larsson ska nollas på Vallen. Den hetaste skåningen i höst ska heta Freddy Borg.