Nyheter

Ortiz på plats och Bennett imponerar

Ännu en provspelare ha anslutit till Öster. Det handlar om den 21-årige mittfältaren/anfallaren José Luis Ortiz som senast kommer från Bayern Münchens andralag. Ortiz blev överplockad till Bayern München redan som 16-åring och har sedan dess varit klubben trogen. Meriterna i övrigt skrivs till ett antal U-landslagskamper med Bolivia.

Enligt hemsidan transfermarkt.de samt Bayern Münchens egna hemsidor är José Luis Ortiz uppsatt som en tvåfotad offensiv mittfältare, medan Öster mer ser honom som anfallare. Ortiz är med på Östers träningsläger i Karlshamn över helgen, och ska förhoppningsvis även delta i träningsmatchen mot Rosenborg i Norge den10:e juli.

Det rapporteras också att Teofore Bennett, den provspelade jamaicanen har börjat imponera mer och mer på träningarna och sticker ut från övriga truppen med sitt rappa steg. Även här ska Öster bestämma sig efter Rosenborgsmatchen, som får ses som det stora testet för de här två spelarna. Det finns även kontakter med en meriterad spelare där provspel inte är aktuellt.