Nyheter

Var med och utveckla vår portal

Portalen är sjösatt, lanserad och i full drift, och har emottagits väl av besökarna. Trots det är den långt ifrån färdig, och mer kraft måste läggas från webmasters sida på att få igång bitar som webshop och galleri m.m., varpå själva skrivandet av artiklar blir lidande. Vill du vara med och hjälpa till?

Hemsidans redaktion har dessvärre krympt på sistone. Vi har tappat en veckobrevsskribent (Jockeluring) och saknar även sedan tidigare skribenter som skriver om Öster, truppen och East Front. Får vi inte in mer resurser nu kan det hela faktiskt sluta med att portalen läggs ner. Detta då nuvarande redaktion går på knäna när det gäller att hinna med både webutveckling (nya funktioner), skriva texter och utöver detta leva ett någorlunda normalt liv.

Vi letar alltså efter dig som vill hjälpa till att rädda portalen och publicera texter. Olika alternativ som just du kan bidra med finns:

Match- och träningsrapporter
Detta är något som är mycket uppskattat av portalens besökare. Det handlar alltså om att skriva om träningar och matcher utifrån Östersupporterns synvinkel; med ett gråtande eller jublande supperhjärta som kreatör blir just en sådan rapport något annat än riksmedias eller lokalpressens mer neutrala rapporter.

Intervjuer
Visst kan man bli trött på andra mediers felsökande, feltolkande och ständigt sökande efter skandaler? När supportrarna står för intervjuerna får vi andra svar av spelare och ledare; hjärtat hos dem öppnas och funktionen i deras hjärnor som rabblar upp klyschor hämmas. Också en bit som är hur uppskattat som helst.

Veckobrev
Vår tanke är att fr.o.m. 1:a augusti hantera veckobreven på ett annat sätt än idag. Vi kommer då att boka upp skribenter för de kommande sex månaderna, och när en av de månaderna återstår så bokar vi upp för sex nya månader. Alla som ansöker om att få skriva ett veckobrev kommer att få en vecka där den personen själv ansvarar för att leverera veckobrevet antingen till webmaster eller direkt i portalen ett visst datum. Beroende på hur många ansökningar som kommer in så kan även de skribenter som är intresserade få flera veckor under de här månaderna som kommer.

Undersektioner
East Front är inte bara Växjö. En snabb titt i medlemsregistret visar tydligt att Öster t.ex. berör människor på såväl Hawaii som i Umeå. Hur är det att vara Östersupporter utomlands eller i en annan stad? Vill du skriva om det? Klart du vill.

Självklart finns det även andra saker man kan göra, kom med egna idéer! Men som vi luttrade EF:are brukar säga – själva insatsen i föreningen är beroende av just insatsen och inte förslaget om hur man ska gära den…

Så vad är fördelarna respektive nackdelarna med att jobba med hemsidan? Efter att ha varit webmaster för East Fronts officiella hemsida i snart 5 år så kan jag personligen rabbla upp det mesta:

Fördelar

  1. 400 medlemmar och nära 800 portalbesökare uppskattar ditt arbete. Det ger en själslig kick, prova och se.
  2. Portalen kan leva kvar i nuvarande utförande och utvecklas framåt istället för att ta ett steg bakåt.
  3. Du kommer närmare såväl East Front som Östers IF.
  4. Dina krönikor/veckobrev/rapporter blir lästa av många personer. Ca 1000 unika besökare per dag läser startsidan på eastfront.se, efter matcher eller specifika händelser med Östers IF kan den siffran fyr- eller femdubblas.
  5. Vill du i framtiden jobba med att skriva eller journalistik så får du en fin referens härifrån.
Nackdelar

  1. Du måste i din stressade vardag ta dig tid till att utföra ännu ett uppdrag som du dessutom inte får betalt för i pengar.
  2. Du riskerar att få dina texter sågade på ett forum av personer som inte begriper vad du skriver om.
  3. Du riskerar att dras in än djupare i vårt introverta East Front, och sluta som många andra medlemmar – en vältalig men fattig trashank.
  4. Du riskerar att bli utskrattad av dina kamrater för att du skriver på en fjollig hemsida.
  5. Om du i framtiden söker jobb som journalist, och den som tänkt anställa dig håller på ett annat lag kan du ratas från jobbet för att du inte håller på Bajen, AIK, Djurgården, Blåvitt eller MFF.
Vi vill ha dina svar via PM till Zingo innan den 1:a juli. Den här artikeln kommer att ligga kvar på startsidan ända fram tills dess.

Klicka här för att skicka ett PM redan nu.

Tack för att du ställer upp för East Front!

//Webmaste