Nyheter

Sv.Cupen: Kristianstad – Öster 1-5

Öster gick igår tämligen enkelt vidare i Svenska Cupen och producerade fler mål i en match än man tidigare gjort på hela den hittillsvarande allsvenska säsongen. Kan man tala om islossning eller kanske tillochmed proppen ur för Östers olyckliga anfallare? Samtliga av våra tilltänkta strikers utom Pär Cederqvist gjorde nämligen mål igår.

Det var dock Kristianstad som gjorde det första målet i matchen redan efter några minuter, men direkt på avsparken efter kvitterade John Pelu efter en lika vansinnigt frustrerad som bra löpning längs med kanten. Härligt för John och viktigt för laget. Sedan trummade Öster på hyggligt ett tag. Teever, som var pigg som nia, utökade till 2-1 efter 22 minuter, och hade innan dess också hunnit med ett mål som dömdes bort för offside. Efter detta mattades Öster betänkligt. Man kunde väl inte redan vara nöjda?
Andra halvlek inleddes lika svagt som den första avslutades, och trots att Öster inte ställde upp med ordinarie manskap (det gjorde för övrigt inte Kristianstad heller som fokuserar på en tuff Division 1 Södra-serie) så måste man begära mer av spelarna i det läget. 20 minuter in i andra halvlek bestämmer sig tränare Jacobsson för att tillföra lite fart och fläkt i tillställningen och byter in Martin Claesson istället för Daniel Svensson. Det dröjde 8 minuter, sen ringde klockan igen på Kristianstads planhalva…
Målskytt den här gången var Pavel Zavadil som smet mellan Kristianstads ganska tröga försvar och petade in 3:an. Några minuter senare serverade tjecken Pelu en elegant passning i djupled (hörde ni rätt, ja det gjorde ni – vi spelade i djupled!) som sprintade ifrån sina bevakare och satte 4:an.
I matchens sista skälvande minuter gladde Freddy Borg de tillresta Östersupportrarna med att fullborda femettan på ett inlägg från Emin Nouri. Skönt och viktigt att så många av våra anfallare fick göra mål, även om det i den här matchen bjöds chanser som man knappast får i Allsvenskan. Östers svacka i mitten av matchen där man inte tog några löpningar och därmed inget kommando oroar också lite. Vi måste kunna spela på topp i längre än 30-40 minuter mot ett motstånd som Kristianstad.
Efter matchen hade Österspelarna och ledarna en samling och kollade bl.a. på Champions League-finalen tillsammans. Även om Barcafans som John Pelu och undertecknad kunde glädjas åt Barcas två sena mål och Henke Larssons sista(?) framträdande inom den internationella klubbfotbollen, så värmde säkert ändå de många målen i ett cupmöte mot Kristianstad oss mer. Nu gäller det att kanalisera all ilska och frustration över de hittills uteblivna poängen i årets allsvenska, lägga till spelglädje och offensivlusta och mangla igenom de sista 20 omgångarna.