Nyheter

Styrelsemöte – protokoll

Den nya styrelsen har hållt sitt första möte. Det var sedvanliga punkter som diskuterades inför årets säsong. Här är protokollet i sin helhet.


EAST FRONT STYRELSEMÖTE # 2 2006
2006-03-28

§ 1. Ordförande Magnus Skagert öppnade mötet.

§ 2. Resor.
East Front har ett avtal med Connex som ger mer rabatt ju mer vi reser med dem. Priserna för en buss är ca 7500 kr, ca 1000 kr exra för en dragspelsbuss. Vi ska i år vara hårdare med medlemskontrollen under resorna. Priserna kommer ligga på 150 för vuxen och 100 för ungdom de första matcherna (förutom Gefle). Vi ska ta med baguetter från Pastabaren och sälja till resande på bortamatcherna. Tobias Levinsson sköter kontakterna med Pastabaren.

§ 3. Ekonomi och medlem
I kassan finns i dagsläget ca 26 000 kr. Nye kassören Peter Liljenberg kommer att ta fram ett webbaserat program för att hantera ekonomin på ett enklare sätt. Antalet medlemmar är ca 240 vilket är bra för att vara så här års. Ca 40 av dessa är nya medlemmar.

§ 4. Media
Den nystartade Öppna kanalen ska göra ett program om Öster. Ett par personer från East Front ska medverka. Vi ska synas i gratistidningar i annonser och reportage. Johan Sigvardsson kontaktar Tommy Berggren om möjligheten att medverka i Östers annonser. Mattias Kurtz mailar tidningen Nöjesnytt. Johan Sigvardsson kontaktar Joacim Martinsson vid Växjö Universitet för ett medieutvecklingsmöte. Tanken är att lära oss hur vi ska hantera media, och hur vi bättre kan marknadsföra oss. Mötet är tänkt att vara öppet för alla medlemmar.

§ 5. Marknad
Försäljningen av Östertavlor går bra.19 av 25 stora tavlor samt 3 av 25 små är hittills sålda. Utgifterna är täckta och varje tavla är nu ren vinst. Tavlor tas med till premiären, bortamatchen mot IFK Göteborg. Tavlorna ska också finnas i Östershopen på Kungsgatan samt i souvenirboden på Värendsvallen. Om tavlorna tar slut ska ett skyltex finnas i souvenirboden där man ska ha möjlighet att teckna beställningar. Vi ska ta fram ett bassortiment av souvenirer. En undersökning på hemsidan ska göras för att ta reda på vilka produkter som efterfrågas. Olika förslag ska tas fram.

§ 6. TIFO
EF TIFO erhåller i år ett bidrag på 5000 från East Front. En anonym givare har också beslutat skänka en stor summa pengar till TIFO. Vad som ska göras med dessa pengar ska diskuteras. En megasize-flagga och två pinnar är beställda. East Front ska göra en ansökan om pyroteknik. Tobias Levinsson skriver ihop ett konkret förslag. Möjligheten att anvbända rökbomber ska också undersökas.

§ 7. Övriga frågor
Vi ska kolla med Öster om det går att avdela en sektion för East Front Norra stå. Det viktigaste för klacken är att komma i god tid för att kunna ställa oss tätt ihop.
Magnus Skagert ar över säkerhetsbiten efter Torbjörn Axelsson.
Vi ska se till att ta mycket bilder på våra tifon.

§ 8. Mötet avslutades

Vid protokollet
Johan Ekström
Sekreterare