Nyheter

Backman och Veselovsky klara

Nu är så allt klart. Som väntat blir Djurgårdens Thomas Backman en (vänster)backman i Öster 2006, och slovaken Robert Veselovsky tar upp kampen med Björn Stringheim om platsen som förstemålvakt i samma lag. Backman lånas av DIF (tillsammans med en ensidig allsvensk option) och Veselovsky har skrivit på ett flerårskontrakt och är alltså därmed helt Östers spelare.


Thomas Backman har haft en brokig karriär de senaste åren. Efter succé i Örnsköldsviks fotbollsstoltheter Friska Viljor för två år sedan värvades han till Djurgården, där han dock fick lite speltid. Förra säsongen återbördade DIF norrlänningen till Norrland genom en utlåning till GIF Sundsvall där man troligen fortfarande är återhållsam med beröm gällande Backmans insatser för klubben. Det ska dock konstateras att Thomas där inte fick spela på sin naturliga plats som enligt honom själv och Östers ledning skall vara vänsterback.

Robert Veselovsky är slovaken som efter bra insatser i Östers träningsmatcher på sistone har visat Österledningen att han är rätt man att ta upp kampen om förstemålvaktsplatsen med Björn Stringheim. Veselovsky har ett förflutet i de flesta av Slovakiens ungdomslandslag, och har de senaste säsongen spelat tjeckisk ligafotboll som håller avsevärt högre klass än den slovakiska.

Vi på eastfront.net hälsar båda spelarna varmt välkomna till Östers IF!