Nyheter

Lanseringen av nya hemsidan skjuts upp

Jag antar att de flesta märkt att det fortfarande är samma gamla hemsida på eastfront.net, trots löften om att den nya sidan snart ska vara klar. Igår tog jag beslutet att skjuta upp lanseringen av sidan av flera orsaker som ni kan läsa mer om i den här artikeln.


Min tanke var att det nu i dagarna skulle lanserats ett första utkast av den nya sidan där ett antal funktioner saknades. Endast de viktigaste för verksamheten just nu skulle vara klara, d.v.s. artikelhanteringen, privata meddelanden och forumet. Jag har nu insett att det inte håller. Avsaknaden av vissa andra funktioner skulle få sidan att fungera dåligt och den tänkta ”wow-upplevelsen” skulle säkert utbytas i en slags ”varför-funkar-det-inte-upplevelse”.

Det är ett av skälen.

Det andra är att jag börjat på en ny avdelning på mitt arbete, och utför just nu två olika jobb på samma tid som ett kan man säga. Då förstår ni att det inte blir mycket fritid över, och jag vill inte lansera en sida utan att ha möjlighet att följa upp eventuella problem som dyker upp.

Det var det andra av skälen.

Det tredje skälet är att vi nu behöver komma igång med medlemsutskicken, för jag kan avslöja för er som inte vet om det att snart dyker det ner något trevligt i brevlådan hos er. Det är jag som kör utskrifterna av de här körningarna, och sånt tar också tid.

Slut på bortförklaringar, nu tittar vi framåt istället. När väl sidan lanseras kommer den vara komplett d.v.s. inga halvmesyrer utan alla tidigare utlovade funktioner + några till, en helt ny design och bra mycket bättre prestanda.

Den nuvarande hemsidan kommer med anledning av detta att råka ut för en liten renovering. Bland annat ska medlemsavgifter för 2006 kunna betalas och det irriterande designfelet för er som kör Firefox 1.5 som webläsare ska åtgärdas. Dessutom ska vi ta tag i de uteblivna veckobreven. Detta inom en väldigt snar framtid.

Längst uppe till höger får ni iallafall en liten, liten sneakpeak från den nya sidan. Bilden visar den helt nya sökfunktionen (äntligen va?) och statusrutan som hela tiden visar om man fått nya privata meddelanden eller inte. Bara så ni vet att det händer saker bakom kulisserna…