Nyheter

Inför Nordsjaelland – Öster

Dags för ny träningsmatch, och den här gången blir det sannerligen ingen enkel sådan. Glädjande nog är flera spelare som saknades i senaste träningsmatchen på grus mot HBK (förlust 0-2) nu tillbaka i spel, däribland dem Marco Da Silva (bilden).


FC Nordsjaelland ligger på en sjätteplats i den danska förstaligan som nu är parkerad över vintern, och har matchat flitigt bl.a. mot svenska lag i februari:

Landskrona BoIS-FCN 1-4
FCN-Lyngby 3-0
FCN-Helsingborg 1-1
Malmö FF-FCN 2-1
FCN-Köge 1-0

Mot detta lag ställer Öster upp med följande startelva:

Björn Stringheim
Emin Nouri, Marco DaSilva, Fredrik Bild, Tomas Backman
Helgi Daniélsson, Fredrik Gustafson, Peter Wibrån
Ingemar Teever, Pavel Zavadil, Pär Cederqvist

Intressant att notera är att uppställningen känns väldigt nära (om inte exakt) lik den förväntade förstauppställningen, med den lilla skillnaden att Pavel Zavadil ska testas som en slags släpande forward i en s.k. fri roll. Man skulle därmed mer lite fantasi kunna skriva om 4-3-3 till 4-3-1-2 om man så ville, vilket måste ses som lite av ett nytt tänk av tränare Jacobsson.

Spelmässigt möter vi alltså en motståndare som stått upp bra mot två allsvenska lag, krossat ett nyblivet superettalag och dessutom ligger före oss i förberedelserna. Samtidigt uppges Österspelarna vara taggade efter förlusten mot HBK där alla inblandade var överens om att förlustsifforna var på tok för stora.

Ett antal supportrar åker till Farum för att beskåda matchen, och vi väntar oss en fullödig rapport från matchen när de återvänder.