Nyheter

Öster – Länslaget 3-0

Jag hade ju trott på en ganska så laddad match när Öster tog emot Radio Kronobergs Länslag i Tipshallen tidigare ikväll. Av det blev intet. En ganska snällmesig match med mycket felpass och endast del kul prestationer att glädja sig åt från båda lagen. Östers tre mål gjordes av Pär Cederkvist, John Sallhag – och Länslaget.


Någon matchrapport av dignitet blir det inte den här kvällen, utan vi nöjer oss med en kort sammanfattning:

– PC har odlat frisyr igen och visade både kämpaglöd och kapacitet. Kul med tanke på förra försäsongen som inte var det bästa man sett.

– Vieweg var ett utropstecken i första halvlek. Synd för er som ska dit att han inte verkar vara uttagen i truppen till futsalen i Jönköping i helgen.

– Nyblivne Växjö Norra-spelaren Pavel Mendel stod för matchens prestation då han gjorde en fantastiskt fin löpning (som bl a innehöll en rundning av Bild som lär tänkt på den en extra gång innan han somnade ikväll) men avslutade med skott utanför.

– I övrigt var länslaget tamt framåt men ganska stabilt bakåt. Både Kennfors och Rydén bra i Länslagets mål, medan Stringheim i princip bara behövde göra ett kvalificerat ingripande på hela matchen.

– Velic var som vanligt på bäst spelhumör bland mittfältarna, men även Wibrån verkar ha bevarat formen från hösten och var pigg framåt.

– Gjorde Fredrik Gustafson ett enda misstag under matchen?

– Borg och Pelu gladde med fin teknik i andra halvlek.

– Hinnerydspelaren (vilken division är detta?) Henrik Johansson (den ”lilla” mittbacken, bl a känd från kvalet mot Ljungby -99) gjorde Länslagets självmål.

– Linus Malmborg är som en spindelman på sin ytterbacksplats, suger liksom åt sig bollen Atiba-style.