Nyheter

Forwardstrio skadad

Ordet kris är ofta lite väl använt när man ska beskriva status för fotbollslag, men i Östers fall är det berättigat. I skrivande stund är samtliga tre ordinarie anfallare borta från spel; John Pelu (bilden) skadade ett ledband på träning, Pär Cederqvist är magsjuk och Freddy Borg som precis kommit tillbaks från sin tidigare skada fick en sträckning i låret i gårdagens B-lagsmatch mot Kalmar FF.


Tyvärr så är det alltså inget försenat aprilskämt. Som ni förstår handlar det om allvarliga avbräck för Öster, och målsättningen att kanske nå Allsvenskan redan i år kan definitivt vara i fara.

– Det här vill man inte ens tänka på som tränare, säger tränare Jacobsson till SMP idag. Vi supportrar kan intyga att vi inte heller vill göra det.

Frågan kommer givetvis om Öster kommer att förstärka iochmed det uppkomna läget, men transferfönstret är bara öppet i två veckor till och riskkapitalbolaget ÖSAB kan endast bli aktuellt om det rör sig om permanenta lösningar.

Om vi ska försöka att se något positivt i eländet så är det isåfall att PC snart är tillbaka, dock knappast till söndagens match mot Ljungskile. Pelu beräknas vara borta ett antal veckor beroende på om hans ledband är av eller inte (kunde inte konstateras igår p g a svullnaden), och för Freddy Borg kan det mycket väl röra sig om samma frånvarotid.