Nyheter

Träningsrapport 15 juni

Undertecknad besökte dagens träning i en timme då det bjöds på några tvåmålsmatcher i högt tempo. Mest glädjande var att se Peter Sedunov (bilden) i full aktion för första gången sedan hans misslyckade försök i vintras, men vi ger er också lite information om läget med Sandro Garcia som enligt vissa medier i stort sett skulle vara klar för Öster.


Om vi börjar med Ängelholmsmittfältaren som diskuterats livligt på forumet idag så kan vi konstatera att det hela blåsts upp lite väl mycket. Det handlar eventuellt (läs alltså eventuellt) om en provträning för Garcia i slutet av juni, men av olika skäl så är det inte troligt att det blir något av det heller. Att han skulle vara med på dagens och morgondagens träning är alltså felaktigt, då han även för tillfället är (iofs lätt) skadad.

När vi klarat av den biten så kan vi koncentrera oss på Östers träning. De som inte deltog fullt ut idag var Borg (inte på plats), Pelu (inte på plats), Gustafson (dock ombytt) samt Jonsson och Axelsson som joggade runt planen glatt samspråkandes. Vad som skett med Jonsson är inte klart, men förmodligen är det inget allvarligt då inte ens föreningens sportchef visste vad det var med honom.

Tvåmålsspelet pågick i riktigt bra tempo, och ovan nämnda multispelare Sedunov fick föga överraskande agera som forward, vilket han gjorde riktigt bra. Visst såg det lite si och så ut med tempot om man jämförde honom med PC som spelade i samma lag, men det var full satsning och man ser – äntligen – att det handlar om en nyttig spelare som säkert kan vara med och konkurrera om platser i A-laget om någon eller några omgångar.

Om inget oförutsett inträffar under kommande träningar i veckan så är det klart att Sedunov spelar i den kommande B-lagsmatchen på måndag, även om det inte kanske blir full tid. Vi ska komma ihåg att ryssen varit borta från fotboll i ett antal månader nu.

Om vi fokuserar på resten av spelarna så var det full satsning som gällde från samtliga, och som vanligt glada miner. Velic såg riktigt pigg ut, och frågan är om han inte är på väg mot den form han hade i slutet av förra säsongen. Det ger Lasse angenäma problem när han ska formatera mittfältet framöver, kan han ignorera vår bästa passningsspelare (när det stämmer för honom)?

Gällande nytillskott till truppen så pågår det en hel del arbete bakom kulisserna, men att vi supportrar kommer säkerligen som vanligt inte märka av något förrän det i princip är helt klart. Hur frustrerande det än är så är tystnaden för klubbens bästa då det ju finns många andra klubbar i Superettan och Allsvenskan som också vill förstärka i sommar…

Vi kan iallafall konstatera så pass mycket att ledningen i föreningen inte vill förstärka laget för att bredda, utan för att spetsa. En spelare som skall finansieras av ÖSAB måste kunna ha möjlighet att ”betala tillbaka” satsningen framöver, och det gör helt enkelt inte en spelare som värvats för att få en bättre bänk i Superettan.

Det kan bli en riktigt intressant höst.

Jag lovar.