Veckobrev

Du gamla, du fria

Du gamla, du feta, du fjällfeta ko, du tyska du höggravida kossa /Linn, 5 år 1995


Det här brevet kan mkt väl bli osammanhängande då jag egentligen inte riktigt vet vad jag ska skriva om utan bara maler på:

Idag är det rikets nationaldag, en helgdag som regnar bort precis som alla andra junidagar hittills har gjort i Växjö. Det hela lär handla om att kungafamiljen står och flamsar på sin balkong, vilket hårdbevakas av media, det lär inte bara regna i Växjö utan i större delen av landet, ungar plockar blommor till Victoria, samma ungar tappar senare sina glassar och börjar grina på alla förstasidor eftersom det är så sött för alla utom föräldrarna, det lär sjungas på Skansen och folk lär i allmänhet njuta av sin lediga måndag.

Från 1916 har vi firat "Svenska Flaggans Dag" den 6 juni. Dagen har historisk förankring. Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till Sveriges konung och den 6 juni undertecknades 1809 års regeringsform, den som gav oss så många viktiga medborgerliga rättigheter: samvetsfrihet, tryckfrihet och säkerhet till person och egendom**. Där ser man.

Över till något helt annat:
Sverige har slagit ris á la Malta med 6-0, min favoritspelare gjorde en Linn och tuggade tuggummi under nationalsången, jag har skaffat en blogg*, har fått tillbaka jobbet på Smålandsposten, Öster har fått stryk av ett Göteborgsgäng i fula matchställ, jag har skrivit och sjungit sånger om Andreas Andersson, Daniel Mobaeck, Fredrik Ljungberg och Fredriksskans, Öster dam B har vunnit med oerhört skickliga 19-0, Rosenberg lämnar tropiska Skåne för Holland, jag har varit snäll minst en gång varje dag och lik förbannat är det inte sol och värme! Ska damlaget behöva vinna med 20-0 för att solen ska börja brännas, eller vaddå?

På tal om (er) grabbar med kontrakt i en småländsk fotbollsförening i den näst högsta ligan, jag vill också se tre vinster i rad nu, börja med nästa match och inte nästnästa. Vore inte det rättvist mot både er själva och alla oss som betalar för att se er spela? Det tycker jag, och det borde inte heller vara för mycket begärt.

Dötrist fakta: Mifsud, med sina 164 cm, i ris á la Maltas landslag är kortare än Acke Steen. Gulligt, de kan ju gå på systemet tillsammans och hjälpas åt att nå flaskorna på de översta hyllorna

* http://linnmaria.blogg.se