Nyheter

Sv.Cupen: Öster – Häcken 0-1

Kanske borde man vara besviken efter dagens förlust mot Häcken, men hur jag än känner efter så…. nä. Hade vi blivit förnedrade är det en sak, men faktum är att vi faktiskt ägde taktpinnen i matchen långa stunder och presterade riktigt bra fotboll. Och det, mina vänner, är viktigare för mig än ett cupavancemang.


Jag räknade till åtimstone fem riktigt heta chanser där vi borde gjort mål. Men idag var flytet inte med oss, samt att Häckens målvakt gjorde en stormatch. Det vi förlorar på är istället en frisparksvariant i stil med Brolin VM 1994, och iochförsig borde väl NÅGON Österspelare läst den i förväg…. men men. Shit happens.

Öster startade med:

Björn Stringheim
Emin Nouri, Marco Da Silva, Fredrik Bild, Markus Jonsson
Daniel Svensson, Fredrik Gustafson, Peter Wibrån
John Pelu, Martin Claesson, Freddy Borg

Förändringar jämfört med den senaste serieelvan är att Stringheim fick chansen i mål, samt att PC inledningsvis petats till förmån för Claesson som såväl gjorde ett utmärkt inhopp i BP-matchen som en total insats i senaste A2-lagsmatchen mot Halmstad. Men nu till dagens match.

Första halvlek skriver vi till Öster spelmässigt, och det var här som den finaste fotbollen spelades av båda lagen. Vi gjorde några riktigt fina hörnor med avslut strax utanför målramen, och visst borde det normalt varit mål när Claesson avslutar matchens kanske finaste anfall i den 22:a minuten. Pelu överlappar till utmärkte Emin Nouri som slår ett perfekt inlägg till ovan nämnde Claesson. Häckens målvakt får dock till en fin benparad precis intill stolproten. Synd på så rara ärter.

Istället gjorde Häcken det som skulle bli segermålet några minuter innnan paus på den frisparksvariant som nämns ovan. Efter det blev matchen inte riktigt sig lik igen.

I andra halvlek kunde man för första gången ana en viss klasskillnad på lagen. Häcken spelade taktiskt smart, gjorde några defensiva byten och försökte kontra sönder Öster när man fick tillfälle. Vi skapar några chanser att kvittera genom Pelu, Borg och PC, men det känns ändå som Häcken fått matchen dit man ville. Till slut försvann Östers intentioner och i de sista 15 minuterna av matchen blev det också lite hawaiifotboll när Öster plockade in Sallhag istället för Svensson på mittfältet och gjorde honom till en fjärdeforward.

Jag vill återgen som så många gånger förr hylla våra kantspelare – Jonsson, Nouri, Borg och Pelu – för riktigt bra insatser. Hela tremannamittfältet stod också upp bra mot Töfting och co under den första halvleken. Summa summarum alltså en riktigt trevlig fotbollsmatch i fint väder, och vi önskar Häcken lycka till med deras fortsatta eskapader i cupen.