Nyheter

Intervju med John Pelu!!

Då har EF-Intervju (Skagert och Rask) varit i farten igen. Denna gången har vi tagit pulsen på John Pelu som blev matchens lirare senast mot BP. Vi får veta om vem som är snabbast i laget samt om han kommer överrens med grannarna.


Hur länge har du spelat fotboll?
Jag har spelat fotboll i klubblag sedan jag var åtta år. Innan dess var det mest spontanfotboll i skolan osv.

Hur trivs du i Växjö?
Jag trivs jättebra. Folket här är trevliga. Staden är lite mindre än Helsingborg men det är ändå ingen liten stad så jag trivs bra. Det sociala kan inte bli bättre.

Har du något jobb vid sidan om fotbollen?
Jag jobbar på Infocare som är en firma som reparerar datorer. Hjälper till med deras inleveranser och registrering.

Vad har du för mål som fotbollspelare?
Målet är samma som de flesta andra fotbollsspelare har, att spela i en bra liga utomlands. Sen har jag även målet att hela tiden förbättra mig själv. Gör jag en bra match vill jag göra en ännu bättre match där efter.

Har du fått erbjudande av några utländska lag?
Ja innan jag valde Öster var jag i diskussion med några danska lag samt ett grekiskt. Men det var många turer och väldigt osäkert så det kändes bra att det blev Öster.

Vad gjorde att du valde just Öster?
Det finns ju en del gamla Österspelare i Helsingborg som rekommenderade klubben varmt. Sen har jag spelat med Nicklas Persson tidigare. Jag känner även Lasse Jacobsson och gillar hans 4-3-3 uppställning som passar mig bra. Träningsmöjligheterna är mycket bra här och jag tror att jag kan ta ett kliv i utvecklingen i Öster.

Umgås du med någon privat i Öster?
Ja, jag och Markus Jonsson bor i samma byggnad. Sen umgås jag även med PC och Daniel Svensson. Min flickvän jobbar på samma ställe som Stringheims flickvän så vi träffas också en del.

Har du och Macke några grannfejder?
Nja inte än så länge. Vi brukar mest låna saker av varandra.

Är Freddy Borg snabbare än dig?
Nej det kan jag inte tänka mig. Han är snabb men inte snabbare än mig.

Vad har du för tid på 100m?
Inte en aning har faktiskt inte testat.

Hur upplevde du försäsongsträningen?
Första månaden var det mycket jobbigt för mig. I Helsingborg tränade vi mycket fysik i november och december men eftersom jag hade lite kontraktsbråk med dem så valde jag att inte träna under den tiden. Det betydde att jag fick en ganska jobbig månad i januari och jag var tvungen att ta igen förlorad träning. Sen har jag kommit tillbaka sakta men säkert. Matcherna gick ganska bra. Jag har fått chans att jobba mycket med mina kvalitéer och egenskaper vilket är bra. Alla har ”pushat” på varandra mycket och stämningen har varit på topp.

Hur ser du på öppningen av säsongen?
Blev en liten missräkning mot Norrköping men efter det har vi kommit igen. Vi tar en arbetsseger mot Väsby borta. Sen var det mycket fin fotboll nu senast mot Brommapojkarna. Vi gick ner oss en stund under matchen men det är svårt att hålla det spelet vi hade första 35-40 minuterna en hel match. Man märker att alla är taggade på träningarna även de som inte är med i startelvan.

Hur känns konkurrensen i truppen?
Det är hård konkurrens. Jag förstår hur de känns att vara den som är utanför startelvan då jag varit i samma situation i Helsingborg. Därför försöker jag prata med dem och peppa dem och dela med sig av mina erfarenheter. Det gäller ju att kämpa på och göra sitt bästa sen är det upp till tränaren att bestämma resten.

Hur kändes det att göra ditt första mål för säsongen?
Det kändes otroligt skönt speciellt som vi tog tre poäng. Det höjde självförtroendet för mig. Kände att jag presterade bättre efter det. Spelet blev mer avslappnat och man vågar ta mer initiativ.

Vad utmärker Lars J som tränare?
Han har glimten i ögat och är öppen mot spelarna vilket gör att man blir avslappnad. Han bjuder på sig själv. Sen brukar han allvar när så krävs. Det är en mycket bra egenskap som tränare att kunna kombinera dessa egenskaper. Jag gillar även hans fotbollsfilosofi och att han förutspråkar 4-3-3.

Vilka skillnader ser du på Öster och Helsingborg?
Man märker att Helsingborg är en större klubb. Sen är det skillnaden också att där lever staden med fotbollen på ett annat sätt. Det finns ingen annan större idrott i närheten.
Här kan man gå ganska anonym på stan men där viste alla vem man var.
Men Öster som klubb är väldigt proffsig och som definitivt hör hemma i Allsvenskan.

Hur ser du på de övriga i anfallet? Hur fungerar samarbetet?
Freddy och jag förstår varandra mycket i spelet. Vi har liknande egenskaper. PC och jag har lite kvar att jobba på innan vi förstår varandra fullt ut. Vi kommer från lite olika spelidéer. Men helt klart så har vi börjat hitta varandra bättre den senaste tiden så det kommer nog att sitta snart. När vi alla är 100 procentiga så skall det mycket till för att kunna stoppa oss.

Hur känns att det är så tätt mellan matcherna nu, Häcken på torsdag och Ljungskile på söndag?
Det känns bra. Det är roligare spela match än att träna. I utlandet klarar man det så då måste vi med klara det.

Hur går snacket inför Häckenmatchen?
Vi har inte pratat så mycket om det. Vi fokuserar på vårt eget spel då det är det som vi kan påverka. Det är ingen mening att spekulera i det andra laget och dess spelare. Vi skall spela vårt spel precis som vanligt.

Vilken match ser du fram emot mest?
AIK matchen. Min flickvän och hennes familj är AIKare och därför vill jag vinna över dem extra mycket.

Vilken är den bäste motståndaren du har mött?
Det är svårt att säga någon på rak arm. Balde i Celtic gör det väldigt ont att möta så jag väljer nog honom.

Vilken är den bäste medspelaren du har spelat med?
Alvaro Santos han har lärt mig otroligt mycket. Hans inställning på och utanför plan är fantastisk. Man märker att han lever för fotbollen.
Hans Eklund har också varit en mentor för mig.

Vad tycker du om East Front?
East Front är fantastiska. Trots att Helsingborg har mer publik så har Öster bättre klack. Ni hörs nästan hela matchen. När man hör klacken så känns det som om man får lite extra medvind i ryggen och det hjälper otroligt mycket.

Om du vill jämföra dig med en byggnad i världen vilken skulle du välja då?
Jag skulle vilja jämföra mig med Eifeltornet. Det utstrålar på ett speciellt sätt. Den är en unik byggnad på något vis och jag är en speciell människa. Jag känner inte igen mig i många andra människor utan känner att jag sticker ut lite. Jag är inte rädd för att synas men samtidigt är jag ödmjuk.
Jag tror att de flesta får ett bra intryck av mig precis som jag fick av Eifeltornet första gången jag såg det.

Vad vill du hälsa till EF och alla läsare?
Så länge jag har varit här har allt varit positivt. Många av mina vänner brukar läsa på er hemsida och tycker det är intressant. Jag har känt mig välkommen och jag hoppas att ni fortsätter att stödja oss i med och motgång. Så ses vi i Allsvenskan nästa säsong.

Vi tackar John för att han tog sig tid och önskar honom lycka till i framtiden.