Veckobrev

ABBA sill, nu även i gulsvart

På söndag kommer Mjällby, våra hatade favoritsillar från ”Isterbandet”. Sist de var här, den 11 mars i år fick de återvända till havet med 2-1 i ryggen och nya kunskaper i hur man lägger en hörna. Var det verkligen bara jag som hörde Lasse J förklara för Ekenberg hur man tar sig an en hörna!? Satt visserligen på den sidan, men någon mer måste ju ha hört det? Hur som helst så var det kul att höra, Ekenberg håller ju trots allt hög allsvensk klass i sina bästa stunder. I sina sämre så är han loj som en div. 3lirare. Har jag hört.


Om sanningen dessutom ska fram om mitt förflutna som studerande på det så kallade idrottsgymnasiet; statens territorium, så har jag faktiskt gått på samma skola som en av de kortare spelarna i Mjällby. Jag kommer ihåg när han skulle ner, med färskt kontrakt, och spela för laget under försäsongen nångång i tvåan eller trean, alla andra fotbollskillar på det beryktade, och av mig hatade, fotbollsgymnasiet var väldigt avundsjuka på honom, han var ju trots allt den som (och fortfarande hittills) tagit sig längst i sin fotbollskarriär. Men all avundsjuka visade sig va total onödig eftersom den stackars killen ändå trampade snett där nere i Sölvesborg och blev borta i flera månader. Elaka som vi var där borta på östkusten tyckte vi inte särskilt synd om killen som faktiskt tvingades flytta fram sin Maifdebut från april till… någon annan månad. Så kan det gå.

Många, eller snarare ingen, har undrat varför jag inte tycker om Falkenbergs andremålvakt från Konga-Kinshasa. Det har med samma territorium att göra. Vi var alltså tre stycken som alla fick våra kritvita papper fyllda med terroristkunskap, mvg i ämnet likna en brat, och framför allt i fotbollskunskap. Jag fick mvg i bland annat frisyranalys. På gympan. Allt för att slippa spela lacrosse på Freddys b-plan eller springa runt bratsholmen och ut på exbratsholmen Ängö, vilket i mina kretsar är samma sak som att lägga sig ner och dö. Jag och fröken 70F var dessutom experter på hyss, vi lyckades nästan med att sjunga Roxettes It must have been love i skolans radiosystem för en fotbollskille. Vi la ner dessvärre ner projektet Innan sändningen… jag lyckades dessutom få tag på svaren till 100 skitjobbiga frågor i ämnet Arbetsmiljö och säkerhet, kopierade svaren till alla mina klasskamrater och till hela den andra klassen, och gjorde så att alla fick vg i ämnet, speciellt jag fick vg. Vilken tid egentligen, vi 84:or hann till och med att bli instängda av naturarna på grannskolan och fick utstå gigantiska vattenpistoler fyllda med vitlöksvatten. Under rugbyn, eller rygby som jag säger eftersom jag har problem med bokstaven u pga utländska rötter. Grymt. Tre år med gympavägran (pga att gympamajjen enligt sig själv, e gammal KFF-legend) på Freddy gjorde mig till den jag är. Fråga inte vad Freddy är, inse själv.

För att återgå till saker som ingen har frågat om så har ju ingen, förutom Ola P i en bussresa till en bortamatch förra sommaren, undrat varför jag inte äter dillchips. Och inte många förutom Jens & Robin, har undrat varför jag och Kabila kallar min skitcoola tjejkompis för fröken 70F

Välkommen koalorna Teddy & Freddy som snart anländer till Djurgårdens omklädningsrum. De kommer att spela back respektive forward i Djurgårdens A-trupp och finns för allmän beskådning from den 17 maj. Impregnerande, som Kabila brukar säga om saker som imponerar.

Sorry Sigge, du skriver jättebra brev som jag, liksom alla andra, brukar skratta åt då du både är rolig och för det mesta skriver om intressanta händelser. Blev enbart sur eftersom du ”stal” mitt publiceringsdatum.

Har du tänkt på en sak? Det finns inga lökväxter på Kanarieöarna
Har du tänkt på en annan sak? Whitney Houston, Regina Lund, Erik Haag, Stefan Bärlin, Joaquin Phoenix och Anja Pärson som är större än Lappland, har alla något gemensamt med mig, men retas någonsin de för sin size eller sina efternamn? NÄ! Skämmes.

Jag har förresten sett filmen Superhjältarna, en grym film som spöar Stålmannen aka Stålis med hästlängder. Dessvärre kommer jag inte kunna se en viss Österspelare igen utan att tänka mig honom i superhjältedräkt

%d bloggare gillar detta: