Veckobrev

Tvåa, en enkel tvåa

Idag är det två dagar kvar till premiären.
Det är två dagar kvar tills det blåvita, eviga Superettangänget Peking gästar Värendsvallen. Två dagar, helt sjukt
Det som nyss var månader och massor av snö är nu dagar och massor av grönska.
Inte ens massor av foton på Joaquin Phoenix kan hindra mig från att ta min skrangliga gamla blå cykel till vallen.


Vi har varit i Tipshallen på födelsedagscup för att fira att klubben fyller 75 år i år och vi har varit i Loverslund och sett en träningsmatch mot KFF, men aldrig har vi varit så nära premiären som nu.

Allsvenskan är redan igång, nu är det vår tur.
Först ut var Helsingborg-Halmstad, en match som slutade 2-0 till Helsingborg.
I år tror jag på IFK Göteborg, det gör jag varje år på försäsongen, men extra mycket i år nu när Frölunda Indians äntligen har vunnit sitt välförtjänade SM-guld. Göteborg blir nog guldets stad i år. IFK Göteborg har förresten inte vunnit guld sedan 1996, då hade de vunnit allsvenskan fyra år i rad. Åren efter var det Halmstad (97), AIK (98), Helsingborg (99, efter att AIK varit svenska mästare i 52 minuter när Helsingborgs Arild Stavrum gjorde mål i offsideläge, vilket domaren missade och Helsinki på svenska minus fors plus borg blev svenska mästare istället), Halmstad (00), Hammarby (01), Aporna (02-03) och Malmö (04). Hammarby skulle inte ha haft något guld år 2001, det var deras första, och förhoppningsvis sista guld någonsin, och rykten om hjälp från SVFF spreds denna fotbollssäsong. Jag satt förresten som vanligt fast på tåget i Hovmantorp på väg till Växjö när en kompis ringde mig och skrek HAMMARBY!, Och så var den hösten förstörd.

Allsvenskan, det ni, allsvenskan 2006, det vore något. Om bara Pelu, Da Silva, PC, Borg och de andra får hålla sig skadefria och friska under hela säsongen så ska det nog inte vara några problem. Ja och att de sköter sitt spel på rätt sätt också, annars funkar ingenting.

Personligen tror jag skarpt på John Pelu i år.
Enligt mig blir han bara bättre och bättre för var träning/träningsmatch som går.
Mitt Word-program vill förresten ha Pelu till Pelé. Nästan samma namn förvisso, men i alla fall…

%d bloggare gillar detta: