Nyheter

Öster – IFK Norrköping 1-2

Premiären utvecklade sig till ett antiklimax som man ännu inte riktigt hämtat sig ifrån. Jag var orolig för att det skulle bli en tillknuten och nervös tillställning, men jag var faktiskt inte orolig för vårt försvarsspel för en gångs skull. Vad händer? Två mål för Norrköping – ett var en målvaktstavla och ett en total markeringsmiss i försvaret. Samma gamla Öster.


Ni förstår säkert redan nu hur besviken jag är på laget. En premiär är viktig. Är det någon gång man ska vara på tårna så är det på en premiär, och jag kan inte fatta hur det kan vara likadant varenda år sedan 1999 då jag har för mig att vi mäktade med att besegra Motala med 2-0.

4600 personer såg premiären, en hygglig siffra även om det fanns gott om Norrköpingsfans på plats också (säkert 800-1000 personer). När man lämnar Vallen med nerböjt huvud och hör medsupportrarnas klagan; ”Det går inte i år heller”, ”Så jävla dåligt”, ”När ska de inse att man ska spela 4-4-2 med Öster?”, ”Riv kontraktet med han den där Jacobsson och plocka in Kouznetsov igen” så inser man att vi nu är tillbaka till ruta ett igen. All annonsering och upphaussning av laget innan säsongsstarten är totalt meningslös, och har inte gett oss någonting. Istället har pöbeln bara fått vatten på sin kvarn; ”Öster kommer ingen vart i år heller”… och vi andra, vi som inser att laget är bättre än vad som visades igår får försvara dem hela kommande vecka på jobbet när de tveksamma arbetskamrater man lyckades locka till Vallen för en gångs skull ska tycka till.

Själva matchen? Ingenting värt att nämna. Norrköping kändes aningens tyngre än vad vi gjorde, men spelmässigt hade de absolut ingenting. Det gick oerhört sakta när de försökte anfalla, och allt som oftast var vi på rätt sida om bollen när de väl försökte. Deras smala lycka är att vi lyckades bjuda dem på två mål igår. Vassego Norrköping.

Och förresten – Vassego Öster. Även vi fick ett mål, fast av domaren. Freddy Borg ramlade baklänges i straffområdet, och vi fick en ofattbart tveksam straff som Macke Jonsson förvaltade väl till 1-1. Den enda gången matchen tände till för oss trogna Östersupportrar. Men inte hjälpte det laget, som fortsatte att jogga runt, missa sina markeringar och vara tvåa på precis varenda boll.

Så besviken jag är. Hoppas att laget är det också.