Nyheter

Marco Da Silva förstärker Öster

Öster gjorde i torsdags klart med mittbacken Marco Da Silva från Enköping – i absolut sista minuten innan transferfönstret stängde. Anledningen sägs vara att Peter Sedunov i värsta fall kan vara långtidsskadad, samt att vänsterbacken Tyler Hughes tränat lite på sistone för sina ljumskproblem.


I dagsläget är det endast en läkarundersöning som ska till innan Marco ansluter till truppen, parterna har träffats och man är överens om ett kontrakt på 2+1 år.

Kort om Marco: Född i Mocambique, flyttade till Sverige som 4-åring och blev sedan fotbollsfostrad i Enköpings SK. Har spelat flera juniorlandslagskamper, och länge setts som en av ESK:s största talanger. Han var även med som ordinarie mittback i deras sejour i Allsvenskan 2003, och den minnesgode Östersupportern kanske minns hans fina gest efter matchen Öster – Enköping 2003 då han under matchen träffade en bollkalle i magen med ett hårt skott. Skottet tog illa och bollkallen fick uppsöka sjukhus, varpå Da Silva åkte upp och hälsade på honom och skänkte bl a det pris han fick som matchens lirare för ESK…

Vi på eastfront.net vill hälsa Marco Da Silva varmt välkommen till Östers IF!