Nyheter

eastfront.net – Status för 2005

Tänkte i egenskap av webmaster dela med mig av de tankar som just nu rör hemsidan och uppdateringen av densamme. Det man kan konstatera är att forumet har nu högsta prioritet i arbetet med att förnya eastfront.net/eastfront.se inför 2005 års säsong, och att resterande arbeten får vänta tills efter säsongens slut. Varnar dessutom teknikkänsliga läsare redan nu angående språkbkruket i artikeln…


Efter att ha labbat nu i några månader med att migrera in eastfront.net i Mambo som är en mer generell weblösning, så kan jag nu konstatera att det arbetet är större än vad jag förväntat mig. Därför kommer vi att dela in processen med att förnya hemsidan i stegprojekt, där det viktigaste och största steget är att uppgradera forumet och utöka dess funktioner från tidigare. Det här arbetet kommer att gå till enligt följande:

Steg 1 (klart april 2005)
– phpBB (som forumet baseras på) uppgraderas från 2.0.4 till 2.0.13. Befintliga forum, dess inlägg och samtliga användare kommer att sparas.
– Forumet flyttas redan nu till domänen eastfront.se, vilket innebär att man i framtiden kommer att få själva forumet i ett eget fönster på gott och ont. Gott genom att forumet blir snabbare att jobba med, ont genom att man tappar lite av integrationen med eastfront.net. Tanken är dock att forumet på sikt införlivas med resten av sidan igen, likt det är idag.
– Forumet kommer (givetvis) även i fortsättninen att nås via länk på eastfront.net, men kan även anropas direkt.
– Tilläggsfunktioner i forumet som PM (Privata Meddelanden), möjlighet till personlig avatar och liknande slås på i samband med flytten (äntligen).
– Man kommer att kunna köra forumet på flera olika språk (svenska, engelska och tyska). Med detta menas att menyer m.m. kan visas i det språk användaren väljer.
– eastfront.net (huvudsidan) får en lättare ansiktslyftning samt att en bugg med huvudmenyn rättas till.

Steg 2 (klart december 2005)
– En testmiljö med Mambo sätts upp med åtkomst från Internet.
– Moduler motsvarande EF Trophy, Webshop/Paynova, Artikelhantering, Medlemsregister/Frontman, Matchdatabas, Spelardatabas o s v utvecklas till Mambo.
– Konverteringsprogram mellan nuvarande webdatabas och Mambo utvecklas.
– Konverteringsprogram mellan nuvarande medlemsregister och Mambo utvecklas.
– Forumet integreras med Mambo.
– Flytt av sidan eastfront.net till eastfront.se. Den senare blir primär domän, men p g a det inkörda namnet kommer eastfront.net alltid att finnas kvar som extradomän.

I samband med detta kanske det finns någon intresserad webprogrammerare med kunskap i PHP som är intresserad att hjälpa mig med främst Mambointegrationen d v s skapa de moduler som är listade ovan (Webshop m.m.). Iochmed att vi nu renodlar programmeringsmiljön så är det betydligt lättare för utomstående programmerare att hjälpa mig att utveckla sidan. Mambo är ett väldokumenterat projekt, och det finns gott om moduler att bygga vidare egna lösningar på. Om detta låter intressant får du gärna höra av dig till mig genom att klicka på namnet nedan…

Trots att projektet blivit lite försenat på grund av undertecknads arbetssituation så hoppas vi att hemsidans besökare trots det ska känna att eastfront.net även i fortsättningen tänker ligga i den absoluta täten vad gäller supporterhemsidor.

Gällande arbetet med forumet så kommer forumet att stängas av några timmar under den kväll som själva konverteringen sker. Just nu är inget specifikt datum inplanerat mer än att det definitivt blir av innan den 1:a april, mer info om det senare.

Har ni frågor eller vill diskutera sidans utformning så kommer det att startas ett specifikt forum för detta med namnet ”eastfront.net 2006” under en övergångsperiod tills arbetet med nya sidan är klar.